Szendvics

Tonkatsuburger

Tonkatsu burger

Hozzávalók
A salátához
50 g
jégcsapretek
100 g
fehér káposzta
3 tk
kristálycukor
50 ml
rizsecet
150 ml
víz
A húshoz
300 g
szűzpecsenye
2 db
tojás
1 ek
víz
4 ek
finomliszt
6 - 8 ek
bő étolaj a sütéshez
A szószhoz
3 ek
ketchup
2 tk
worcester-szósz
2 tk
szójaszósz
1 tk
mustár
1 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
gyömbérpor
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerbuci

Elkészítés

A tonkatsu burger első lépéseként a salátához felcsíkozzuk a jégcsapretket és a káposztát. A cukrot, a rizsecetet és a vizet összekeverjük egy kevés sóval, és ebbe a marinádba beleforgatjuk a zöldségeket.

A szűzpecsenyéből két darab, egyujjnyinál kicsit vastagabb szeletet vágunk, minimálisan megütögetjük egy klopfolóval, és megsózzuk. A tojásokat egy evőkanál vízzel felverjük, aztán a húsokat előbb a lisztbe, utána a tojásba, végül pankomorzsába forgatjuk, majd 170-180 fokra hevített bő olajban aranybarnára sütjük.

A szószhoz összekeverjük a ketchupot a Worcester-szósszal, a szójaszósszal, a mustárral, a fokhagymaporral és a gyömbérporral.

A bucikat félbevágjuk, majd egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a vágott felületüket, és jöhet a burgerek összeállítása. A bucik alját és tetejét megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a húst, halmozunk rá a káposztasalátából, és jöhet rá zárásként a bucik teteje.

tonkatsu-burger
Tonkatsu burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

Igen, én is imádom az otthoni rántott húst, de azért, valljuk be, a Japánban készülő tonkatsu vetekszik vele – főleg, ha bele van téve egy burgerbe!

Hozzávalók

2 főre
A salátához
50 g
jégcsapretek
100 g
fehér káposzta
3 tk
kristálycukor
50 ml
rizsecet
150 ml
víz
A húshoz
300 g
szűzpecsenye
2 db
tojás
1 ek
víz
4 ek
finomliszt
6 - 8 ek
bő étolaj a sütéshez
A szószhoz
3 ek
ketchup
2 tk
worcester-szósz
2 tk
szójaszósz
1 tk
mustár
1 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
gyömbérpor
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerbuci

A tonkatsu burger első lépéseként a salátához felcsíkozzuk a jégcsapretket és a káposztát. A cukrot, a rizsecetet és a vizet összekeverjük egy kevés sóval, és ebbe a marinádba beleforgatjuk a zöldségeket.

A szűzpecsenyéből két darab, egyujjnyinál kicsit vastagabb szeletet vágunk, minimálisan megütögetjük egy klopfolóval, és megsózzuk. A tojásokat egy evőkanál vízzel felverjük, aztán a húsokat előbb a lisztbe, utána a tojásba, végül pankomorzsába forgatjuk, majd 170-180 fokra hevített bő olajban aranybarnára sütjük.

A szószhoz összekeverjük a ketchupot a Worcester-szósszal, a szójaszósszal, a mustárral, a fokhagymaporral és a gyömbérporral.

A bucikat félbevágjuk, majd egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a vágott felületüket, és jöhet a burgerek összeállítása. A bucik alját és tetejét megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a húst, halmozunk rá a káposztasalátából, és jöhet rá zárásként a bucik teteje.

tonkatsu-burger
Tonkatsu burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a Tonkatsu burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept