Szendvics

Tonkatsuburgercsípőscoleslaw-val

Tonkatsu burger csípős coleslaw-val

Hozzávalók
só, bors
A srirachás coleslaw-hoz
0.25 fej
lila káposzta
(500 g/fej)
0.25 fej
fehér káposzta
(500 g/fej)
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
200 g
majonéz
200 g
tejföl
1 ek
worcester-szósz
1 ek
méz
1 mk
fokhagymapor
1 tk
almaecet
1 ek
sriracha szósz
0.5 db
citrom leve
2 fej
salottahagyma
(50 g/fej)
A japán gombaszószhoz
2 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
200 g
shiitake gomba
4 ek
ketchup
3 ek
szójaszósz
1 ek
fehérbor
1 ek
mirin
2 ek
méz
2
cm gyömbér
A húshoz
4 szelet
mangalica hosszúkaraj
(150 g/szelet)
só, bors
200 g
finomliszt
2 db
tojás
250 g
panko morzsa
bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerbuci
100 g
savanyított bambuszrügy

Elkészítés

A tonkatsu burger első lépéseként a coleslaw-hoz a káposztákat vékony csíkokra vágjuk, a répát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a zöldségeket egy nagyobb tálban összekeverjük.
Az öntethez kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a Worcester-szószt, a mézet, sót, borsot, a fokhagymaport, az almaecetet, a sriracha szószt és belefacsarjuk a citrom levét. A kész öntetet a finomra vágott salottahagymával együtt az előkészített zöldségekhez keverjük. Fontos, hogy kicsit ízesebb legyen maga a szósz, mint amilyenre akarjuk a kész coleslaw-t, mert a zöldségek felvesznek ebből az ízből.

A gombát és a hagymát csíkokra vágjuk. Kevés olajon, serpenyőben először megpirítjuk a hagymát, majd a gombán kívül minden mást hozzáadunk. Pár perc főzés után mehet bele a gomba is, és az egészet sűrűre főzzük.

A hússzeleteket nem klopfoljuk, csak folpackot terítünk rá és kicsit kilapítjuk egy edény segítségével. Mindkét felét megszurkáljuk egy villával, és a szélén lévő zsírréteget bevagdossuk picit. Ezután bepanírozzuk, liszt, tojás és zsemlemorzsa sorrendben, és bő kb. 160 fokos olajban megsütjük. Figyeljünk rá, hogy egyszerre csak 2-3 szeletet süssünk, és ha kész, 2 percet pihentessük.

Jöhet az összeállítás: a zsemléket kettévágjuk, az aljukra rakunk egy nagy adag gombaszószt. Erre rápakoljuk a hússzeleteket, majd jöhet egy adag coleslaw és pár szelet bambuszrügy. Végül lezárjuk a zsemlék tetejével, és kész is vagyunk. 

tonkatsu-burger
Tonkatsu burger csípős coleslaw-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

www.streetkitchen.hu

Egy újabb burgert hoztam, amibe a japán tonkatsu rántott hús került, és egy király csípős coleslaw-t is összedobtam mellé. Szerintem nagyon fullos lett.

Hozzávalók

4 db burgerhez
só, bors
A srirachás coleslaw-hoz
0.25 fej
lila káposzta
(500 g/fej)
0.25 fej
fehér káposzta
(500 g/fej)
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
200 g
majonéz
200 g
tejföl
1 ek
worcester-szósz
1 ek
méz
1 mk
fokhagymapor
1 tk
almaecet
1 ek
sriracha szósz
0.5 db
citrom leve
2 fej
salottahagyma
(50 g/fej)
A japán gombaszószhoz
2 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
200 g
shiitake gomba
4 ek
ketchup
3 ek
szójaszósz
1 ek
fehérbor
1 ek
mirin
2 ek
méz
2
cm gyömbér
A húshoz
4 szelet
mangalica hosszúkaraj
(150 g/szelet)
só, bors
200 g
finomliszt
2 db
tojás
250 g
panko morzsa
bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerbuci
100 g
savanyított bambuszrügy

A tonkatsu burger első lépéseként a coleslaw-hoz a káposztákat vékony csíkokra vágjuk, a répát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a zöldségeket egy nagyobb tálban összekeverjük.
Az öntethez kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a Worcester-szószt, a mézet, sót, borsot, a fokhagymaport, az almaecetet, a sriracha szószt és belefacsarjuk a citrom levét. A kész öntetet a finomra vágott salottahagymával együtt az előkészített zöldségekhez keverjük. Fontos, hogy kicsit ízesebb legyen maga a szósz, mint amilyenre akarjuk a kész coleslaw-t, mert a zöldségek felvesznek ebből az ízből.

A gombát és a hagymát csíkokra vágjuk. Kevés olajon, serpenyőben először megpirítjuk a hagymát, majd a gombán kívül minden mást hozzáadunk. Pár perc főzés után mehet bele a gomba is, és az egészet sűrűre főzzük.

A hússzeleteket nem klopfoljuk, csak folpackot terítünk rá és kicsit kilapítjuk egy edény segítségével. Mindkét felét megszurkáljuk egy villával, és a szélén lévő zsírréteget bevagdossuk picit. Ezután bepanírozzuk, liszt, tojás és zsemlemorzsa sorrendben, és bő kb. 160 fokos olajban megsütjük. Figyeljünk rá, hogy egyszerre csak 2-3 szeletet süssünk, és ha kész, 2 percet pihentessük.

Jöhet az összeállítás: a zsemléket kettévágjuk, az aljukra rakunk egy nagy adag gombaszószt. Erre rápakoljuk a hússzeleteket, majd jöhet egy adag coleslaw és pár szelet bambuszrügy. Végül lezárjuk a zsemlék tetejével, és kész is vagyunk. 

tonkatsu-burger
Tonkatsu burger csípős coleslaw-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ha tetszett a Tonkatsu burger csípős coleslaw-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept