Tészták

Songokupizza

Songoku pizza

Hozzávalók
A tésztához
5 g
porélesztő
0.5 ek
cukor
250 ml
langyos víz
400 g
pizzaliszt
0.5 ek
2 ek
olívaolaj
A feltéthez
4 - 5 ek
olaj
250 g
csiperke
200 g
kukorica
200 g
sonka
1 konzerv
darált paradicsom
400 g
mozzarella
pár ek olívaolaj

Elkészítés

A songoku pizzára a gombát felszeleteljük, és egy extra forró serpenyőben kb. 5 perc alatt előpirítjuk az olajon. A sajtot lereszeljük, a sonkát tetszőlegesen felvágjuk.

A tésztához az élesztőt és a cukrot összekeverjük, felöntjük a langyos vízzel, és lefedve felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszthez keverjük a sót, majd felöntjük a futtatott élesztős vízzel és az olívaolajjal, és addig dagasztjuk, amíg egy homogén, selymes, lágy tésztát nem kapunk. Enyhén belisztezzük és lefedve duplájára kelesztjük, majd szétosztjuk 2-3 részre, kigombócozzuk, és újból lefedve pihentetjük, amíg újra fel nem lazul.

songoku pizza
Son-go-ku pizza

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, sütőpapírra tesszük, majd megkenjük 2-4 evőkanál paradicsomszósszal, ezután jöhet rá a sajt. Megszórjuk kukoricával sonkával és gombával, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A sütőt előmelegítjük 230 fokra a tepsivel együtt, majd a tepsit kivesszük, és ráhúzzuk a pizzát a sütőpapírral együtt. Amilyen gyorsan tudjuk, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem! Nem a Dragon Ball közkedvelt figurájáról lett elnevezve ez a pizza. A történet sokkal egyszerűbb: sonka-gomba-kukorica. Pedig mennyivel szuperebb történet lenne, ha valami szupercsillagharcos story állna mögötte, a gyerekeknek legalábbis tuti jobban bejönne az a verzió…

Hozzávalók

2 - 3 főre
A tésztához
5 g
porélesztő
0.5 ek
cukor
250 ml
langyos víz
400 g
pizzaliszt
0.5 ek
2 ek
olívaolaj
A feltéthez
4 - 5 ek
olaj
250 g
csiperke
200 g
kukorica
200 g
sonka
1 konzerv
darált paradicsom
400 g
mozzarella
pár ek olívaolaj

A songoku pizzára a gombát felszeleteljük, és egy extra forró serpenyőben kb. 5 perc alatt előpirítjuk az olajon. A sajtot lereszeljük, a sonkát tetszőlegesen felvágjuk.

A tésztához az élesztőt és a cukrot összekeverjük, felöntjük a langyos vízzel, és lefedve felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszthez keverjük a sót, majd felöntjük a futtatott élesztős vízzel és az olívaolajjal, és addig dagasztjuk, amíg egy homogén, selymes, lágy tésztát nem kapunk. Enyhén belisztezzük és lefedve duplájára kelesztjük, majd szétosztjuk 2-3 részre, kigombócozzuk, és újból lefedve pihentetjük, amíg újra fel nem lazul.

songoku pizza
Son-go-ku pizza

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, sütőpapírra tesszük, majd megkenjük 2-4 evőkanál paradicsomszósszal, ezután jöhet rá a sajt. Megszórjuk kukoricával sonkával és gombával, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A sütőt előmelegítjük 230 fokra a tepsivel együtt, majd a tepsit kivesszük, és ráhúzzuk a pizzát a sütőpapírral együtt. Amilyen gyorsan tudjuk, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a Songoku pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept