Hirdetés

Genovai pestós tarhonya

Hozzávalók

4
személyre
+
200 g kézi készítésű tarhonya
400 g krumpli, nagyobb kockákra vágva
400 g fagyasztott, vágott zöldbab (szezonban persze friss is jöhet!)

A pestóhoz

2 csokor bazsalikom
2 csapott ek reszelt parmezán
80 ml extra szűz olívaolaj
2 ek enyhén lepirított fenyőmag
őrölt bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Genovai pestós tarhonya

Bizony a tarhonyát nem csak a jól megszokott, magyaros módon lehet elkészíteni. Ezt az olasz receptet mindenki jól jegyezze meg, aki szereti a megúszós kajákat és az új ízeket, ugyanis ennél izgibb tarhonyás receptet nem sűrűn találtok a neten!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
200 g kézi készítésű tarhonya
400 g krumpli, nagyobb kockákra vágva
400 g fagyasztott, vágott zöldbab (szezonban persze friss is jöhet!)

A pestóhoz

2 csokor bazsalikom
2 csapott ek reszelt parmezán
80 ml extra szűz olívaolaj
2 ek enyhén lepirított fenyőmag
őrölt bors
Bevásárlólistához adom

Fotó: Fördős PetiElőször összedobjuk a pestót. Egy aprítógépbe dobáljuk a bazsalikomok leveleit, a pirított fenyőmag felét és a parmezánt, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és az egészet nagyon röviden, kb. 5−10 másodperc alatt, összezúzzuk. (Akkor lesz szép, ha nem pürésítjük le teljesen, hanem hagyjuk kicsit darabosra az egészet.) Ha kicsit lágyabb pestót szeretnénk, kevés olívaolajat adunk még hozzá. Félretesszük, és elkészítjük a krumplis-tésztás alapot: egy nagy lábasban sós vizet forralunk és beleszórjuk a tarhonyát. 6 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és tovább főzzük újabb 6 percig. Ekkor hozzáadjuk a kiolvasztott zöldbabot is, és további 3 percig főzünk együtt mindent. Ha minden megfőtt, az egészet leszűrjük, és még forrón összeforgatjuk a pestóval. Tálalás után kevés pirított fenyőmagot és parmezánt szórunk a tetejére, meglocsoljuk olívaolajjal, és szó nélkül beburkoljuk az egészet. Isteni!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások