Vegetáriánus ételek

Hachapuri

Hachapuri

Hozzávalók
A tésztához
80 ml
langyos víz
125 ml
langyos tej
1 mk
cukor
1 csomag
porélesztő
(2 tk)
320 g
liszt
0.75 tk
2 tk
olívaolaj
A feltéthez
120 g
reszelt trappista
120 g
reszelt mozzarella
240 g
morzsalékosabb feta sajt
2 db
tojás
1 csipet
cayenne-bors
1 csipet
nagy szemű só
50 g
vaj

Elkészítés

A tésztához a langyos vízben és tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott, a liszthez adjuk a sóval és az olívaolajjal együtt, és alaposan kidolgozzuk, majd 2 részre osztjuk, cipó alakúra formázzuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.

A trappistát, a mozzarellát és a morzsolt fetát összekeverjük. A két cipót 1-1 sütőpapírra tesszük, és kb. 32 cm-es pizza formájúra nyújtjuk, majd képzeletben kettéosztjuk, és a jobb félkörívben és bal oldalt is kb. 2 cm vastagon a szélén, egy csíkban végigrakjuk a sajttal. Ezután elkezdjük ráhajtani a tésztát a sajtra, és lenyomkodva lezárjuk. A végüket megtekergetjük, így egy csónak formát kapunk, aminek a széle meg van töltve sajttal. A maradék sajtot a két kis „csónak” közepére halmozzuk.

Hachapuri tálalása

220 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd kivesszük, ráütünk 1-1 tojást a közepére, és még 5 percre visszatesszük a sütőbe. A vége előtt 1 perccel rádobunk 25-25 g vajat hogy ráolvadjon, majd ha kivettük a sütőből, megszórjuk egy csipet Cayenne-borssal és nagy szemű sóval.

pizzakisokos

www.streetkitchen.hu

Ezt az ételt szerintem nevezhetjük a grúzok pizzájának, kicsit olyan, mint a törököknél a pide. Sokféle feltéttel létezik, én most ezt a tojásos verziót hoztam nektek. Valami hihetetlenül sajtos-krémes a végeredmény, kár, hogy épp diéta alatt voltam, különben mindkettőt felzabáltam volna, de így sajnos csak 2 falatot ettem belőle.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 darabhoz
A tésztához
80 ml
langyos víz
125 ml
langyos tej
1 mk
cukor
1 csomag
porélesztő
(2 tk)
320 g
liszt
0.75 tk
2 tk
olívaolaj
A feltéthez
120 g
reszelt trappista
120 g
reszelt mozzarella
240 g
morzsalékosabb feta sajt
2 db
tojás
1 csipet
cayenne-bors
1 csipet
nagy szemű só
50 g
vaj

A tésztához a langyos vízben és tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott, a liszthez adjuk a sóval és az olívaolajjal együtt, és alaposan kidolgozzuk, majd 2 részre osztjuk, cipó alakúra formázzuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.

A trappistát, a mozzarellát és a morzsolt fetát összekeverjük. A két cipót 1-1 sütőpapírra tesszük, és kb. 32 cm-es pizza formájúra nyújtjuk, majd képzeletben kettéosztjuk, és a jobb félkörívben és bal oldalt is kb. 2 cm vastagon a szélén, egy csíkban végigrakjuk a sajttal. Ezután elkezdjük ráhajtani a tésztát a sajtra, és lenyomkodva lezárjuk. A végüket megtekergetjük, így egy csónak formát kapunk, aminek a széle meg van töltve sajttal. A maradék sajtot a két kis „csónak” közepére halmozzuk.

Hachapuri tálalása

220 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd kivesszük, ráütünk 1-1 tojást a közepére, és még 5 percre visszatesszük a sütőbe. A vége előtt 1 perccel rádobunk 25-25 g vajat hogy ráolvadjon, majd ha kivettük a sütőből, megszórjuk egy csipet Cayenne-borssal és nagy szemű sóval.

pizzakisokos

Ha tetszett a Hachapuri receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept