Vegetáriánus ételek

Répafőzelékzöldségfasírttal-eztegyétekamelegben!

Répafőzelék zöldségfasírttal - ezt egyétek a melegben!

Hozzávalók
A petrezselymes olajhoz
A főzelékhez
1 fej
vöröshagyma
1 kg
sárgarépa
2 tk
0.5 tk
őrölt fehérbors
2.5 dl
víz
1 ek
cukor
30 dkg
mascarpone
1 ek
étkezési keményítő
1 kis csokor
petrezselyem
1 nagy csokor
petrezselyem
1 csipet
1 db
narancs reszelt héja
1 dl
extra szűz olívaolaj
A zöldségfasírthoz
1 db
csicseriborsó konzerv
1 db
nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag
újhagyma karikára vágva
1 csokor
petrezselyem apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma finomra vágva
10 dkg
zöldborsó
1 tk
cayenne bors
1 tk
őrölt fehérbors
5 ek
kukoricaliszt
1 db
tojás
6 dkg
vaj

Elkészítés
img_1927_1.JPG
Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat és puhára pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Közben nagylyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát és ezt is a lábosba dobjuk. Hagyjuk a saját levében párolódni egészen addig, amíg a leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el. Fedő alatt puhára főzzük a répát.A keményítőt kikeverjük a mascarponéval és a sárgarépához keverjük. További 3 percig főzzük. Az ízeket beállítjuk: sózzuk, borsozzuk, ha kell, egy kevés cukrot adunk hozzá. A finomra vágott petrezselymet is beletesszük, lefedjük és elzárjuk alatta a lángot.A petrezselymet durvára vágjuk és mozsárba tesszük, hozzáadjuk a sót és belereszeljük a narancs héját és pépesre zúzzuk. Végül hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.A csicseriborsót leöblítjük és lecsepegtetjük. Késes robotgéppel durvára vágjuk. Keverőtálba tesszük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a legvégén a tojást ütjük bele és kézzel összedolgozzuk. A masszából nagyobb ringlónyi labdákat formázunk és  serpenyőben, kevés olajon, közepesen erős láng felett készre sütjük őket..A főzeléket tányérba szedjük, 2-3 zöldségfasírtot teszünk rá és a petrezselymes olajjal ízesítjük.

www.streetkitchen.hu

Ha még mindig a menza, vagy a kevésbé igényes ételbárok jutnak eszetekbe a "főzelék" szó hallatán, akkor mutatjuk a megoldást a problémára: répafőzelék, amihez grátiszba még egy zöldségfasírt is jár. Próbáljátok ki ezt a vega fogást, a nagy melegben nagyon jól fog esni... :)

Hozzávalók

5 - 6 főre
A petrezselymes olajhoz
A főzelékhez
1 fej
vöröshagyma
1 kg
sárgarépa
2 tk
0.5 tk
őrölt fehérbors
2.5 dl
víz
1 ek
cukor
30 dkg
mascarpone
1 ek
étkezési keményítő
1 kis csokor
petrezselyem
1 nagy csokor
petrezselyem
1 csipet
1 db
narancs reszelt héja
1 dl
extra szűz olívaolaj
A zöldségfasírthoz
1 db
csicseriborsó konzerv
1 db
nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag
újhagyma karikára vágva
1 csokor
petrezselyem apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma finomra vágva
10 dkg
zöldborsó
1 tk
cayenne bors
1 tk
őrölt fehérbors
5 ek
kukoricaliszt
1 db
tojás
6 dkg
vaj
img_1927_1.JPG
Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat és puhára pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Közben nagylyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát és ezt is a lábosba dobjuk. Hagyjuk a saját levében párolódni egészen addig, amíg a leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el. Fedő alatt puhára főzzük a répát.A keményítőt kikeverjük a mascarponéval és a sárgarépához keverjük. További 3 percig főzzük. Az ízeket beállítjuk: sózzuk, borsozzuk, ha kell, egy kevés cukrot adunk hozzá. A finomra vágott petrezselymet is beletesszük, lefedjük és elzárjuk alatta a lángot.A petrezselymet durvára vágjuk és mozsárba tesszük, hozzáadjuk a sót és belereszeljük a narancs héját és pépesre zúzzuk. Végül hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.A csicseriborsót leöblítjük és lecsepegtetjük. Késes robotgéppel durvára vágjuk. Keverőtálba tesszük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a legvégén a tojást ütjük bele és kézzel összedolgozzuk. A masszából nagyobb ringlónyi labdákat formázunk és  serpenyőben, kevés olajon, közepesen erős láng felett készre sütjük őket..A főzeléket tányérba szedjük, 2-3 zöldségfasírtot teszünk rá és a petrezselymes olajjal ízesítjük.

Ha tetszett a Répafőzelék zöldségfasírttal - ezt egyétek a melegben! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept