A legjobb reggelik

Bubbleandsqueakrösztitökmaggaléstükörtojással

Bubble and squeak röszti tökmaggal és tükörtojással

Hozzávalók
750 g
burgonya
250 g
káposzta
só, bors
2 tk
fűszerkömény
2 tk
fokhagymapor
1 ek
friss aprított petrezselyem
1 ek
friss aprított zsálya
1 marék
tökmag
olaj a sütéshez
3 - 4 db
tojás
100 ml
tökmagolaj

Elkészítés


A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, és papírtörlővel leitatjuk. A káposztát vékony, 1-2 cm-es darabokra vágjuk, és a burgonyához tesszük. Megszórjuk a borssal, fűszerköménnyel, fokhagymaporral, petrezselyemmel, zsályával, ízlés szerint sózzuk, ha még szükséges, és jól összekeverjük. 

A tökmagot száraz serpenyőbe közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett ropogósra pirítjuk, majd félretesszük. A rösztimix mindkét oldalát egy tapadásmentes serpenyőben, 1-2 mm-nyi olajon, közepes hőmérsékleten megsütjük, amíg szép ropogós barna nem lesz. Ha szükséges, közben pótoljuk az olajat, majd kiszedjük és egy papírtörlőn leitatjuk a rösztit. A tojásokat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes-alacsony lángon megsütjük az olajon. A rösztire teszünk a pirult tökmagból és a tojásból, és meglocsoljuk tökmagolajjal.

www.streetkitchen.hu

A bubble and squeak egy tradicionális brit reggeli, aminek főbb alkotóelemei a káposzta és a burgonya. Én most egy röszti formájában hoztam el nektek, tökmaggal és tojással. Kiváló reggeli, hogy jól indítsuk a napot.

Hozzávalók

3 - 4 főre
750 g
burgonya
250 g
káposzta
só, bors
2 tk
fűszerkömény
2 tk
fokhagymapor
1 ek
friss aprított petrezselyem
1 ek
friss aprított zsálya
1 marék
tökmag
olaj a sütéshez
3 - 4 db
tojás
100 ml
tökmagolaj


A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, és papírtörlővel leitatjuk. A káposztát vékony, 1-2 cm-es darabokra vágjuk, és a burgonyához tesszük. Megszórjuk a borssal, fűszerköménnyel, fokhagymaporral, petrezselyemmel, zsályával, ízlés szerint sózzuk, ha még szükséges, és jól összekeverjük. 

A tökmagot száraz serpenyőbe közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett ropogósra pirítjuk, majd félretesszük. A rösztimix mindkét oldalát egy tapadásmentes serpenyőben, 1-2 mm-nyi olajon, közepes hőmérsékleten megsütjük, amíg szép ropogós barna nem lesz. Ha szükséges, közben pótoljuk az olajat, majd kiszedjük és egy papírtörlőn leitatjuk a rösztit. A tojásokat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes-alacsony lángon megsütjük az olajon. A rösztire teszünk a pirult tökmagból és a tojásból, és meglocsoljuk tökmagolajjal.

Ha tetszett a Bubble and squeak röszti tökmaggal és tükörtojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept