A legjobb reggelik

Mézeskalácsospalacsintakaramellöntettel

Mézeskalácsos palacsinta karamellöntettel

Hozzávalók
200 ml
tejszín
A tésztához
2 db
tojás
80 g
porcukor
240 g
tejföl
350 ml
tej
280 g
liszt
1 tk
szódabikarbóna
1.5 tk
sütőpor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szegfűbors
1 db
narancs reszelt héja
kevés vaj a sütéshez
A karamellöntethez
150 g
cukor

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig kihabosítjuk a porcukorral. A sárgájához keverjük a tejfölt és a tejet. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel és a narancshéjjal, majd elkeverjük a tojássárgájás masszával és beleforgatjuk a fehérjehabot is. Teflonserpenyőben kevés vajat olvasztunk, és 2-3 evőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. 

Közben az öntethez való cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel, megvárjuk, amíg homogén karamellöntet lesz belőle, azaz felolvadnak a karamelldarabok, és ezzel tálaljuk a palacsintákat.

Mézeskalácsos palacsinta karamellöntettel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ki ne szeretné az amerikai palacsintát? Puha, légiesen könnyű kis korongok, amiket kevés vajjal vagy juharsziruppal szokás enni. És mi van, ha közeledik a hideg? Na, akkor kerül bele a tésztába a sok fűszer és cserélődik le a szirup egy príma karamellöntetre. ;) Próbáljátok ki, mert nagyon finom!

Hozzávalók

15 darabhoz
200 ml
tejszín
A tésztához
2 db
tojás
80 g
porcukor
240 g
tejföl
350 ml
tej
280 g
liszt
1 tk
szódabikarbóna
1.5 tk
sütőpor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szegfűbors
1 db
narancs reszelt héja
kevés vaj a sütéshez
A karamellöntethez
150 g
cukor

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig kihabosítjuk a porcukorral. A sárgájához keverjük a tejfölt és a tejet. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel és a narancshéjjal, majd elkeverjük a tojássárgájás masszával és beleforgatjuk a fehérjehabot is. Teflonserpenyőben kevés vajat olvasztunk, és 2-3 evőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. 

Közben az öntethez való cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel, megvárjuk, amíg homogén karamellöntet lesz belőle, azaz felolvadnak a karamelldarabok, és ezzel tálaljuk a palacsintákat.

Mézeskalácsos palacsinta karamellöntettel

Ha tetszett a Mézeskalácsos palacsinta karamellöntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept