A legjobb reggelik

Wow!Csokisgofrisóskaramell-öntettel

Wow! Csokis gofri sóskaramell-öntettel

Hozzávalók
A gofrihoz:
270 g
liszt
50 g
kakaópor
1 tk
sütőpor
1 csipet
1 db
tojás
90 g
barna cukor
450 ml
tej
125 ml
olívaolaj
1 marék
apróra vágott étcsoki
A sóskaramell-öntethez:
100 g
cukor
120 ml
szobahőmérsékletű tejszín
1 csipet
só (elhagyható)
A tálaláshoz:
200 ml
hideg tejszín
2 ek
porcukor
étcsoki

Elkészítés

A gofrihoz a lisztet és a kakaóport átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót. A barna cukrot kikeverjük az olajjal, hozzákeverjük a tojást, a tejet, végül az egész mehet a kakaóporos liszthez. Beleforgatjuk a tésztába a csokidarabokat és olajjal átkent gofrisütőben megsütjük a gofrikat.

A karamellöntethez egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, majd félrehúzzuk a lángról és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt, megsózzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tejszínhabhoz kemény habbá verjük a hideg tejszínt, a vége felé pedig belekeverjük a porcukrot. A puha gofrikat a tejszínhabbal, a karamellöntettel és csokidarabkákkal megszórva tálaljuk.

 

www.streetkitchen.hu

Léteznek olyan kaják, amik mindenféle magyarázat nélkül a legtöbb ember számára reggelinek számítanak. Ilyen a gofri is, azzal a különbséggel, hogy gofrit többnyire azért ebéd utáni desszertként vagy vacsorára is tök szívesen eszünk. Nóri most egy sós karamell öntetes csokis gofrit dobott össze, amit garantáltan ti is bármikor megkívántok!

Hozzávalók

8 darabhoz
A gofrihoz:
270 g
liszt
50 g
kakaópor
1 tk
sütőpor
1 csipet
1 db
tojás
90 g
barna cukor
450 ml
tej
125 ml
olívaolaj
1 marék
apróra vágott étcsoki
A sóskaramell-öntethez:
100 g
cukor
120 ml
szobahőmérsékletű tejszín
1 csipet
só (elhagyható)
A tálaláshoz:
200 ml
hideg tejszín
2 ek
porcukor
étcsoki

A gofrihoz a lisztet és a kakaóport átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót. A barna cukrot kikeverjük az olajjal, hozzákeverjük a tojást, a tejet, végül az egész mehet a kakaóporos liszthez. Beleforgatjuk a tésztába a csokidarabokat és olajjal átkent gofrisütőben megsütjük a gofrikat.

A karamellöntethez egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, majd félrehúzzuk a lángról és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt, megsózzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tejszínhabhoz kemény habbá verjük a hideg tejszínt, a vége felé pedig belekeverjük a porcukrot. A puha gofrikat a tejszínhabbal, a karamellöntettel és csokidarabkákkal megszórva tálaljuk.

 

Ha tetszett a Wow! Csokis gofri sóskaramell-öntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept