Alapreceptek

Burgonyakrokett

Burgonyakrokett

Hozzávalók
500 g
krumpli
só, bors
őrölt szerecsendió
150 g
liszt
2 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés

A burgonyakrokett elkészítését azzal kezdjük, hogy a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, burgonyanyomón áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni.

Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást és egy evőkanálnyi zsemlemorzsát, és állni hagyjuk 5-10 percet.

Ezután a masszából hengereket formázunk, amiket a maradék zsemlemorzsába forgatunk, majd a 160-165 fokosra melegített olajba dobjuk. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.

Csak 3-4 darabot süssünk egyszerre, nehogy összetapadjanak. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.

krokett
Burgonyakrokett

Ezek az alapkaják is érdekelhetnek:

Édesburgonya-püré

Nudlitészta

www.streetkitchen.hu

Klasszikus köret, amit minden vadhoz és jó falathoz el tudunk képzelni. :)

Hozzávalók

12 - 16 darabhoz
500 g
krumpli
só, bors
őrölt szerecsendió
150 g
liszt
2 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A burgonyakrokett elkészítését azzal kezdjük, hogy a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, burgonyanyomón áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni.

Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást és egy evőkanálnyi zsemlemorzsát, és állni hagyjuk 5-10 percet.

Ezután a masszából hengereket formázunk, amiket a maradék zsemlemorzsába forgatunk, majd a 160-165 fokosra melegített olajba dobjuk. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.

Csak 3-4 darabot süssünk egyszerre, nehogy összetapadjanak. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.

krokett
Burgonyakrokett

Ezek az alapkaják is érdekelhetnek:

Édesburgonya-püré

Nudlitészta

Ha tetszett a burgonyakrokett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése