Hirdetés
Green Kitchen

Édesburgonya-püré

Hozzávalók

2
főre
+
400 g édesburgonya
4 - 5 ág kakukkfű
só, bors
100 ml tejszín
18 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Édesburgonya-püré

A burgonyapüré elég nagy klasszikusnak számít, de édesburgonyából is csodálatosan selymes pürét lehet készíteni, ráadásul különlegesebb ízélményt is kapunk a kissé édesebb krumplival.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
400 g édesburgonya
4 - 5 ág kakukkfű
só, bors
100 ml tejszín
18 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az édesburgonya püré elkészítéséhez az édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és forró, enyhén sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A kakukkfüvet, kevés sót, borsot és a tejszínt egy kisebb edénybe rakjuk, és közepes lángon 2-3 percig főzzük. A még  meleg, leszűrt burgonyához adjuk a fűszeres tejszínt, és 2-3 lépésben beleadagoljuk a vajat is, miközben botmixerrel alaposan krémesre zúzzuk az édesburgonyákat.

édesburgonya-püré
Édesburgonya-püré

Ha tetszett a püré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több édesburgonya recept:

Kolbászos édesburgonya-krémleves

Sült édesburgonya sajtszósszal

Édesburgonyás lazacfasírt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások