Hozzávalók
- 400 g édesburgonya
- 4 - 5 ág kakukkfű
- só, bors
- 100 ml tejszín
- 80 g vaj
Hozzávalók
- 400 g édesburgonya
- 4 - 5 ág kakukkfű
- só, bors
- 100 ml tejszín
- 80 g vaj
Az édesburgonya püré elkészítéséhez az édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és forró, enyhén sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A kakukkfüvet, kevés sót, borsot és a tejszínt egy kisebb edénybe rakjuk, és közepes lángon 2-3 percig főzzük. A még meleg, leszűrt burgonyához adjuk a fűszeres tejszínt, és 2-3 lépésben beleadagoljuk a vajat is, miközben botmixerrel alaposan krémesre zúzzuk az édesburgonyákat.
Ha tetszett a püré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több édesburgonya recept:
Kolbászos édesburgonya-krémleves