Hirdetés

Mindenes paradicsomszósz

Hozzávalók

2
közepes üveghez
+
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ág friss rozmaring
4 ág friss kakukkfű
2 ág friss zsálya
2 tk oregánó
1 kg friss paradicsom
400 g passata
100 ml víz
pár csepp balzsamecet
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mindenes paradicsomszósz

Ez a szósz annyira multifunkciós, hogy bármihez is használhatjátok: tésztaszósznak, pizzára, mártogatósnak, virslihez, szendvicsbe stb. Csináljatok több adagot belőle, és egy darabig biztos, hogy nem kell majd kész szószokhoz, sűrített paradicsomhoz nyúlnotok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
közepes üveghez
+
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ág friss rozmaring
4 ág friss kakukkfű
2 ág friss zsálya
2 tk oregánó
1 kg friss paradicsom
400 g passata
100 ml víz
pár csepp balzsamecet
Bevásárlólistához adom

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a felaprított zöld fűszereket, és ha elkezd illatozni mehet rá a kis kockákra vágott friss paradicsom. Amikor ez kicsit összeesett, felöntjük a passatával és a vízzel, felforraljuk, és egy fél órát főzzük lassan. Ha kész, átpasszírozzuk egy szitán, visszaöntjük a lábasba, és még 6-7 percig rotyogtatjuk. Tiszta üvegbe töltjük, a tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és lefedve hűtőben sokáig eláll.

Ha tetszett a mindenes paradicsomszósz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások