Alapreceptek

Rátkaipalacsinta

Rátkai palacsinta

Hozzávalók
500 g
krumpli
1 db
tojás
250 ml
tej
250 ml
víz
1 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma (nagy)
250 g
liszt
olaj a sütéshez

Elkészítés
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és áttörjük.A tojást összekeverjük a tejjel, a sóval, a vízzel, az olajjal és a lereszelt hagymával, beleöntjük a 250 g lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az áttört krumplit, és ezzel is jól elkeverjük. Nagyon sűrű palacsintatésztát kell kapni, de vízzel nyugodtan állíthatjuk a sűrűségét ízlés szerint.
Enyhén kiolajozott serpenyőben, merőkanálnyi adagonként megsütjük mindkét oldalát. Ha tetszett a rátkai palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A rátkai palacsinta tulajdonképpen egy krumplis palacsinta, amit ehettek reggelire, vacsorára, vagy kisüthetitek kisebb formában köretként, húsokhoz is akár.

Hozzávalók

6 - 7 darabhoz
500 g
krumpli
1 db
tojás
250 ml
tej
250 ml
víz
1 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma (nagy)
250 g
liszt
olaj a sütéshez
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és áttörjük.A tojást összekeverjük a tejjel, a sóval, a vízzel, az olajjal és a lereszelt hagymával, beleöntjük a 250 g lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az áttört krumplit, és ezzel is jól elkeverjük. Nagyon sűrű palacsintatésztát kell kapni, de vízzel nyugodtan állíthatjuk a sűrűségét ízlés szerint.
Enyhén kiolajozott serpenyőben, merőkanálnyi adagonként megsütjük mindkét oldalát. Ha tetszett a rátkai palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Rátkai palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept