A kínai retró rántott csirke elkészítésének első lépéseként a csirkecombot a csont mentén mélyen bevágjuk és picit kilapítjuk, majd evőpálcikákkal folyamatosan megszurkálva „kiklopfoljuk”. A fűszerkeverékhez egy külön tálkában összekeverjük a szecsuani, a fekete és fehér borsot, sót, a szójaszószt, az ötfűszer-keveréket, a fűszerpaprikát, a köményt, a felaprított hagymákat, valamint a gyömbért és a fokhagymaport. Egy fűszertasakba helyezzük a csirkecombokat a fűszerkeverékkel együtt, alaposan összerázzuk és hagyjuk pácolódni minimum 1 órán keresztül.
A panírozáshoz a lisztet összekeverjük a keményítővel, megsózzuk és ebbe forgatjuk bele a bepácolt csirkecombokat. Kb. 150 fokosra melegített bő olajba tesszük a csirkecombokat úgy, hogy az elején lenyomjuk egy csipesszel, így megtartja a lapos formáját. Többször átforgatva és olajjal locsolgatva 8-10 perc alatt készre rántjuk. Egy papírtörlővel kibélelt tálcába tesszük a megsült combokat, kicsit leitatjuk róluk az olajat és tálalhatunk is. Igazi street foodhoz méltón kézzel enni a legjobb!

- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetés: 1 óra