Ázsiai kaják

Kínairetrórántottcsirke

Kínai retró rántott csirke

Hozzávalók
900 g
csirkecomb
A páchoz
1 tk
só, bors
15 ml
szójaszósz
1 mk
őrölt fehér bors
0.5 tk
ötfűszer-keverék
1 tk
csípős fűszerpaprika
0.5 tk
őrölt kömény
0.25 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 szál
újhagyma
1 ek
őrölt gyömbér
1 ek
fokhagymapor
A sütéshez
50 g
finomliszt
100 g
burgonyakeményítő
bő étolaj a sütéshez

Elkészítés

A kínai retró rántott csirke elkészítésének első lépéseként a csirkecombot a csont mentén mélyen bevágjuk és picit kilapítjuk, majd evőpálcikákkal folyamatosan megszurkálva „kiklopfoljuk”. A fűszerkeverékhez egy külön tálkában összekeverjük a szecsuani, a fekete és fehér borsot, sót, a szójaszószt, az ötfűszer-keveréket, a fűszerpaprikát, a köményt, a felaprított hagymákat, valamint a gyömbért és a fokhagymaport. Egy fűszertasakba helyezzük a csirkecombokat a fűszerkeverékkel együtt, alaposan összerázzuk és hagyjuk pácolódni minimum 1 órán keresztül.

A panírozáshoz a lisztet összekeverjük a keményítővel, megsózzuk és ebbe forgatjuk bele a bepácolt csirkecombokat. Kb. 150 fokosra melegített bő olajba tesszük a csirkecombokat úgy, hogy az elején lenyomjuk egy csipesszel, így megtartja a lapos formáját. Többször átforgatva és olajjal locsolgatva 8-10 perc alatt készre rántjuk. Egy papírtörlővel kibélelt tálcába tesszük a megsült combokat, kicsit leitatjuk róluk az olajat és tálalhatunk is. Igazi street foodhoz méltón kézzel enni a legjobb! 

kinai-retro-rantott-csirke
Kínai retró rántott csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Pihentetés: 1 óra

Még több ázsiai receptért erre tessék:

Gochujang gumbo

Ázsiai maradékmentő tarhonya

Házi szejtán maláj laksa levessel

www.streetkitchen.hu

Régen az utcai standokon árulták Kínában street foodként ezt a csirkét, ezért is hívjuk retrónak. Nagy kedvencem volt, már csak azért is, mert az anyukám ezzel ajándékozott meg, ha jó jegyet kaptam a suliban. :)

Hozzávalók

4 főre
900 g
csirkecomb
A páchoz
1 tk
só, bors
15 ml
szójaszósz
1 mk
őrölt fehér bors
0.5 tk
ötfűszer-keverék
1 tk
csípős fűszerpaprika
0.5 tk
őrölt kömény
0.25 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 szál
újhagyma
1 ek
őrölt gyömbér
1 ek
fokhagymapor
A sütéshez
50 g
finomliszt
100 g
burgonyakeményítő
bő étolaj a sütéshez

A kínai retró rántott csirke elkészítésének első lépéseként a csirkecombot a csont mentén mélyen bevágjuk és picit kilapítjuk, majd evőpálcikákkal folyamatosan megszurkálva „kiklopfoljuk”. A fűszerkeverékhez egy külön tálkában összekeverjük a szecsuani, a fekete és fehér borsot, sót, a szójaszószt, az ötfűszer-keveréket, a fűszerpaprikát, a köményt, a felaprított hagymákat, valamint a gyömbért és a fokhagymaport. Egy fűszertasakba helyezzük a csirkecombokat a fűszerkeverékkel együtt, alaposan összerázzuk és hagyjuk pácolódni minimum 1 órán keresztül.

A panírozáshoz a lisztet összekeverjük a keményítővel, megsózzuk és ebbe forgatjuk bele a bepácolt csirkecombokat. Kb. 150 fokosra melegített bő olajba tesszük a csirkecombokat úgy, hogy az elején lenyomjuk egy csipesszel, így megtartja a lapos formáját. Többször átforgatva és olajjal locsolgatva 8-10 perc alatt készre rántjuk. Egy papírtörlővel kibélelt tálcába tesszük a megsült combokat, kicsit leitatjuk róluk az olajat és tálalhatunk is. Igazi street foodhoz méltón kézzel enni a legjobb! 

kinai-retro-rantott-csirke
Kínai retró rántott csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Pihentetés: 1 óra

Még több ázsiai receptért erre tessék:

Gochujang gumbo

Ázsiai maradékmentő tarhonya

Házi szejtán maláj laksa levessel

Ha tetszett a Kínai retró rántott csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept