Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 300 g csirkemellfilé
- 1 fej lila hagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 db chilipaprika
- 1 db kápia paprika (140 g/db)
- 100 g fagyasztott brokkoli
- 4 ek sötét szójaszósz
- 4 ek édes chiliszósz
- 400 g maradék főtt tarhonya
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- ½ csokor koriander
- 1 tk fehér szezámmag
- ½ db lime
Ázsiai maradékmentő tarhonya
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 300 g csirkemellfilé
- 1 fej lila hagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 db chilipaprika
- 1 db kápia paprika (140 g/db)
- 100 g fagyasztott brokkoli
- 4 ek sötét szójaszósz
- 4 ek édes chiliszósz
- 400 g maradék főtt tarhonya
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- ½ csokor koriander
- 1 tk fehér szezámmag
- ½ db lime
Az ázsiai maradékmentő tarhonya első lépéseként egy forró wokban vagy serpenyőben megpirítjuk az olajon az 1 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Mehet rá a vékony cikkekre vágott lila hagyma, a szeletelt fokhagyma, a reszelt gyömbér, a karikára vágott chili, és az egészet 2 percig pirítjuk.
A kápiát julienne-re vágjuk, a brokkolival együtt az alaphoz dobjuk és tovább pirítjuk még 2 percig. Jöhet hozzá a szójaszósz és az édes chiliszósz, végül belekeverjük a tarhonyát és alaposan összeforgatjuk. Ezzel el is készültünk. Tányérokba szedjük az ázsiai tarhonyát, a tetejére aprított újhagymát, korianderlevelet és szezámmagot szórunk, és teszünk mellé 1-1 cikk lime-ot is.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett az ázsiai maradékmentő tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!