Ázsiai kaják

Mangósragacsosrizs

Mangós ragacsos rizs

Hozzávalók
100 g
ragacsos rizs
150 ml
víz
100 ml
kókusztej
2 ek
kristálycukor
0.5 mk
1 db
érett mangó
1 tk
pirított szezámmag

Elkészítés

A mangós ragacsos rizs elkészítésének első lépése, hogy a ragacsos rizst egy fazékba tesszük, felöntjük 100 ml vízzel, és 1 órán keresztül áztatjuk. 

Ez idő alatt a kókusztejet egy kisebb fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és pici sót, és alacsony lángon hagyjuk, hogy feloldódjanak, majd félretesszük későbbre. Mikor letelt az 1 óra, a rizst felöntjük a maradék vízzel és a kókusztejes keverék felével, majd közepes lángon felforraljuk. Amikor felforrt, alacsony lángra kapcsolunk, majd lefedve 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor lejárt az idő, lekapcsoljuk a tűzhelyet, de még 15 percig hagyjuk, hogy a fedő alatt tovább puhuljon a rizs. Közben felszeleteljük a mangót. 

Jöhet a tálalás: egy tányérba szedjük a rizst, és kicsit meglocsoljuk a maradék édesített kókusztejjel. Megszórjuk szezámmaggal, majd a mangószeletekkel együtt kínáljuk.

mangos-ragacsos-rizs-desszert
Mangós ragacsos rizs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési  idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 60  perc

A mangós ragacsos rizs után próbáld ki ezeket is!

Thai mangósaláta

Mangó lassi - reggelire tökéletes!

Epres - mangós chiapuding

www.streetkitchen.hu

A mangós ragacsos rizs elkészítése roppant egyszerű, ráadásul hozzávalóból sem kell sokat felhalmozni hozzá. Persze ettől még nagyon finom!

Hozzávalók

2 főre
100 g
ragacsos rizs
150 ml
víz
100 ml
kókusztej
2 ek
kristálycukor
0.5 mk
1 db
érett mangó
1 tk
pirított szezámmag

A mangós ragacsos rizs elkészítésének első lépése, hogy a ragacsos rizst egy fazékba tesszük, felöntjük 100 ml vízzel, és 1 órán keresztül áztatjuk. 

Ez idő alatt a kókusztejet egy kisebb fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és pici sót, és alacsony lángon hagyjuk, hogy feloldódjanak, majd félretesszük későbbre. Mikor letelt az 1 óra, a rizst felöntjük a maradék vízzel és a kókusztejes keverék felével, majd közepes lángon felforraljuk. Amikor felforrt, alacsony lángra kapcsolunk, majd lefedve 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor lejárt az idő, lekapcsoljuk a tűzhelyet, de még 15 percig hagyjuk, hogy a fedő alatt tovább puhuljon a rizs. Közben felszeleteljük a mangót. 

Jöhet a tálalás: egy tányérba szedjük a rizst, és kicsit meglocsoljuk a maradék édesített kókusztejjel. Megszórjuk szezámmaggal, majd a mangószeletekkel együtt kínáljuk.

mangos-ragacsos-rizs-desszert
Mangós ragacsos rizs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési  idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 60  perc

A mangós ragacsos rizs után próbáld ki ezeket is!

Thai mangósaláta

Mangó lassi - reggelire tökéletes!

Epres - mangós chiapuding

Ha tetszett a Mangós ragacsos rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept