Hozzávalók
- 500 ml kókusztej
- 2 ek porcukor
- 100 g chia mag
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 2 db érett mangó
- 100 ml víz
- 500 g eper
- 4 ek cukor
- 1 citrom facsart leve
- 1 ek aprított pisztácia
Hozzávalók
- 500 ml kókusztej
- 2 ek porcukor
- 100 g chia mag
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 2 db érett mangó
- 100 ml víz
- 500 g eper
- 4 ek cukor
- 1 citrom facsart leve
- 1 ek aprított pisztácia
A chia magot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kókusztejet egy lábosban összekeverjük, felforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 percig főzzük, ameddig a chia mag meg nem dagad. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
A mangót felkockázzuk, egy keveset félrerakunk a díszítéshez. A vízzel, 2 evőkanál cukorral és fél citrom levével felforraljuk, majd puhára főzzük. Egy botmixerrel lepürésítjük.
Az epret szintén felkockázva, 2 evőkanál cukorral és fél citrom levével felforraljuk, majd puhára főzzük és leturmixoljuk. Egy szűrőn átpasszírozzuk.
A chiapudingot rétegezve a gyümölcspürékkel tálaljuk, majd megszórjuk aprított pisztáciával és a maradék mangóval.
Ha tetszett a chiapuding receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!