Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Epres-mangós chiapuding

Hozzávalók

2
főre
+
500 ml kókusztej
2 ek porcukor
100 g chia mag
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
2 db érett mangó
100 ml víz
500 g eper
4 ek cukor
1 citrom facsart leve
1 ek aprított pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres-mangós chiapuding

Néha reggelenként újítsatok be ezzel a chiapudinggal. Az a jó, hogy előtte nap este is elkészíthetitek és mégis ugyanolyan finom, mintha frissen készült volna. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 ml kókusztej
2 ek porcukor
100 g chia mag
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
2 db érett mangó
100 ml víz
500 g eper
4 ek cukor
1 citrom facsart leve
1 ek aprított pisztácia
Bevásárlólistához adom

A chia magot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kókusztejet egy lábosban összekeverjük, felforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 percig főzzük, ameddig a chia mag meg nem dagad. Szobahőmérsékletűre hűtjük.

A mangót felkockázzuk, egy keveset félrerakunk a díszítéshez. A vízzel, 2 evőkanál cukorral és fél citrom levével felforraljuk, majd puhára főzzük. Egy botmixerrel lepürésítjük.

Az epret szintén felkockázva, 2 evőkanál cukorral és fél citrom levével felforraljuk, majd puhára főzzük és leturmixoljuk. Egy szűrőn átpasszírozzuk.

A chiapudingot rétegezve a gyümölcspürékkel tálaljuk, majd megszórjuk aprított pisztáciával és a maradék mangóval.

Ha tetszett a chiapuding receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások