Ázsiai kaják

Szójaszószos,szilvás-áfonyássertésszűzázsiairizstésztával

Szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz ázsiai rizstésztával

Hozzávalók
A húshoz
400 g
sertésszűz
40 ml
sötét szójaszósz
40 ml
szezámolaj
200 ml
szilvás-áfonyás grillszósz
só, bors
Az ázsiai pirított tésztához
200 g
rizstészta
0.25 fej
kelkáposzta
(800 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 db
kaliforniai paprika
(90 g/db)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
chili
25 ml
étolaj
5
cm gyömbér
100 ml
víz
200 g
zöldborsó
só, bors
40 ml
sötét szójaszósz
30 ml
szezámolaj
A tálaláshoz
1 db
lime
1 csokor
friss koriander

Elkészítés

A szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz pác egy olyan különlegesség, amit azonnal megkedveltek majd. Első lépésként a sertésszüzet lehártyázzuk. A páchoz egy tálban alaposan összekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat és a szilvás-áfonyás grillszószt. A húst kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, a pácba forgatjuk és legalább 3 órára, de akár egy egész éjszakára lefóliázva betesszük a hűtőbe. 

A rizstésztát hideg vízbe áztatjuk a csomagoláson feltüntetett ideig, aztán felhasználásig félretesszük. A kelkáposztát vékony szálakra, a répát julienne-re, vagyis gyufaszálra, a paprikát vékony csíkokra, a fokhagymát szeletekre, a chilit pedig karikákra vágjuk.

A szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz sütése

Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben vagy wokban, és közepes hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk a fokhagymát, a chilit és a reszelt gyömbért.

Felkapcsoljuk maximumra a hőfokot és hozzáadjuk a káposztát, majd 1 perc pirítás után a sárgarépát is. Újabb 1-2 perc pirítás után felöntjük kevés vízzel és addig főzzük, amíg a víz szinte teljesen el nem párolog. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, majd a zöldborsót is. Ízesítjük sóval, borssal, a szójaszósszal, a szezámolajjal, hozzáadjuk a leszűrt tésztát és az egészet alaposan összeforgatjuk. 

A szüzeket kiszedjük a pácból, a forró grillre rakjuk és enyhén sózzuk, borsozzuk. A kívánt készültségi szinttől függően 4-8 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy sütés közben viszonylag sűrűn forgassuk, mert a direkt hőtől könnyen meg tud égni a hús. A lime-szeleteket is oldalanként 1 perc alatt megsütjük, és jöhet a tálalás. Tányérba szedjük a tésztát, a húst, és friss koriandert, illetve a megpirult lime-ot kínáljuk mellé.

szilvas-afonyas-sertesszuz
Szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: min. 3 óra

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ehhez a páchoz mindössze 3 hozzávalóra lesz szükséged és máris egy olyan végeredményt kapsz, amitől a vendégeid és te is el leszel ájulva. A köretet ki ne hagyd mellőle, mert azzal együtt lesz igazán emlékezetes ez az ételkülönlegesség.

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
400 g
sertésszűz
40 ml
sötét szójaszósz
40 ml
szezámolaj
200 ml
szilvás-áfonyás grillszósz
só, bors
Az ázsiai pirított tésztához
200 g
rizstészta
0.25 fej
kelkáposzta
(800 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 db
kaliforniai paprika
(90 g/db)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
chili
25 ml
étolaj
5
cm gyömbér
100 ml
víz
200 g
zöldborsó
só, bors
40 ml
sötét szójaszósz
30 ml
szezámolaj
A tálaláshoz
1 db
lime
1 csokor
friss koriander

A szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz pác egy olyan különlegesség, amit azonnal megkedveltek majd. Első lépésként a sertésszüzet lehártyázzuk. A páchoz egy tálban alaposan összekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat és a szilvás-áfonyás grillszószt. A húst kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, a pácba forgatjuk és legalább 3 órára, de akár egy egész éjszakára lefóliázva betesszük a hűtőbe. 

A rizstésztát hideg vízbe áztatjuk a csomagoláson feltüntetett ideig, aztán felhasználásig félretesszük. A kelkáposztát vékony szálakra, a répát julienne-re, vagyis gyufaszálra, a paprikát vékony csíkokra, a fokhagymát szeletekre, a chilit pedig karikákra vágjuk.

A szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz sütése

Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben vagy wokban, és közepes hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk a fokhagymát, a chilit és a reszelt gyömbért.

Felkapcsoljuk maximumra a hőfokot és hozzáadjuk a káposztát, majd 1 perc pirítás után a sárgarépát is. Újabb 1-2 perc pirítás után felöntjük kevés vízzel és addig főzzük, amíg a víz szinte teljesen el nem párolog. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, majd a zöldborsót is. Ízesítjük sóval, borssal, a szójaszósszal, a szezámolajjal, hozzáadjuk a leszűrt tésztát és az egészet alaposan összeforgatjuk. 

A szüzeket kiszedjük a pácból, a forró grillre rakjuk és enyhén sózzuk, borsozzuk. A kívánt készültségi szinttől függően 4-8 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy sütés közben viszonylag sűrűn forgassuk, mert a direkt hőtől könnyen meg tud égni a hús. A lime-szeleteket is oldalanként 1 perc alatt megsütjük, és jöhet a tálalás. Tányérba szedjük a tésztát, a húst, és friss koriandert, illetve a megpirult lime-ot kínáljuk mellé.

szilvas-afonyas-sertesszuz
Szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: min. 3 óra

Ha tetszett a szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz ázsiai rizstésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése