Lecsók

Lecsótélire

Lecsó télire

Hozzávalók
800 g
paradicsom
4 ek
étolaj
4 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1.3 kg
tv-paprika
só, bors
1 ek
kristálycukor

Elkészítés

A paradicsomokat leforrázzuk egy tálban, majd 10 percig hagyjuk őket a forró vízben, így könnyebb lesz megpucolni. Egy lábasban olajat hevítünk, majd felkarikázzuk a vöröshagymákat és lepirítjuk. 4-5 perc után mehet bele a reszelt fokhagyma és 2-3 percig tovább pirítjuk.

A paprikákat kicsumázzuk, majd félbevágjuk, utána pedig csíkokra szeleteljük, és jöhet a hagymás alapunkhoz. A paradicsomokat meghámozzuk, majd durvára felaprítjuk és mehet a lábasba. Sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a cukrot, elkeverjük, majd fedő alatt, alacsony lángon 35 percig hagyjuk rotyogni, hogy teljesen megpuhuljon benne a paprika.

Még forrón, steril, tiszta befőttesüvegekbe töltjük és lezárjuk. Hagyjuk kihűlni őket, majd hűvös helyen tároljuk. Amikor tojásos lecsóra, lecsós tarjára vagy egy jó lecsókrémes tésztára vágyunk télen, csak előkapjuk, és mehet is a nyári nosztalgia.

Lecsó télire (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több lecsó recept:

Mikrós lecsó

Lajos-féle tökéletes lecsó

Felturbózott üveges lecsó

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Na, ez aztán tényleg nem egy időigényes télire elrakós lecsórecept. Mindent felaprítunk, lábasba dobunk, megfőzünk és befőttesüvegbe merjük. Így télen is igazán jó lecsóalaphoz tudunk jutni, bármit is szeretnénk belőle készíteni.

Hozzávalók

3 - 4 db nagyobb befőttesüveghez
800 g
paradicsom
4 ek
étolaj
4 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1.3 kg
tv-paprika
só, bors
1 ek
kristálycukor

A paradicsomokat leforrázzuk egy tálban, majd 10 percig hagyjuk őket a forró vízben, így könnyebb lesz megpucolni. Egy lábasban olajat hevítünk, majd felkarikázzuk a vöröshagymákat és lepirítjuk. 4-5 perc után mehet bele a reszelt fokhagyma és 2-3 percig tovább pirítjuk.

A paprikákat kicsumázzuk, majd félbevágjuk, utána pedig csíkokra szeleteljük, és jöhet a hagymás alapunkhoz. A paradicsomokat meghámozzuk, majd durvára felaprítjuk és mehet a lábasba. Sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a cukrot, elkeverjük, majd fedő alatt, alacsony lángon 35 percig hagyjuk rotyogni, hogy teljesen megpuhuljon benne a paprika.

Még forrón, steril, tiszta befőttesüvegekbe töltjük és lezárjuk. Hagyjuk kihűlni őket, majd hűvös helyen tároljuk. Amikor tojásos lecsóra, lecsós tarjára vagy egy jó lecsókrémes tésztára vágyunk télen, csak előkapjuk, és mehet is a nyári nosztalgia.

Lecsó télire (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több lecsó recept:

Mikrós lecsó

Lajos-féle tökéletes lecsó

Felturbózott üveges lecsó

Ha tetszett a Lecsó télire receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept