Vega
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- só
- 10 - 12 db sárga koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk fűszerkömény
- őrölt bors
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 üveg lecsó (500 ml)
- 1 szelet kovászos kenyér
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- só
- 10 - 12 db sárga koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk fűszerkömény
- őrölt bors
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 üveg lecsó (500 ml)
- 1 szelet kovászos kenyér
A felturbózott üveges lecsó elkészítéséhez olívaolajat felhevítjük egy lábasban, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A cukkinit hosszában elnegyedeljük, és 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a piruló hagymákra dobjuk. A padlizsánt meghámozzuk, majd kockákra vágjuk, és egy tálba helyezzük. Ezt követően besózzuk, és 5-10 percig hagyjuk állni, hogy levet eresszen és a kesernyés ízéből is veszítsen. Ezután mehet ez is a lábasba.
@streetkitchenhu Felturbózott üveges lecsó 🌶🍅 #ratatouille #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #foodie #tiktokfood #streetkitchen @horvatadi0 ♬ BARELY BREATHING – Grant Averill
A koktélparadicsomokat elfelezzük, az újhagymát pedig felszeleteljük, és ezeket is a zöldséges alapunkhoz adjuk. Jöhetnek rá a fűszerek, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a felaprított bazsalikomleveleket is. Átkeverjük és hozzáöntjük az üveges lecsót, még egyet forralunk rajta, és készen is vagyunk. Friss kovászos kenyérrel tunkolva fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a felturbózott üveges lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!