Street Kitchen

Janikaranténburgere

Jani karanténburgere

Hozzávalók
250 g
darált marhahús
só, bors
80 g
trappista sajt
2 db
vizes zsemle
A hagymás babhoz
50 g
húsos szalonna
50 g
kolbász
2 fej
hagyma
1 konzerv
vörösbab
1 mk
római kömény
1 mk
korianderpor
1 mk
chilipor
só, bors
A paradicsomhoz
100 g
koktélparadicsom
1 mk
A szószhoz
3 ek
majonéz
1 ek
dijoni mustár
1 tk
csípős szósz
só, bors
50 g
vaj

Elkészítés

A babhoz a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, majd ha szükséges, egy kis vizet is öntünk alá, és lepároljuk. 10-15 perc múlva hozzáöntjük a babot, fűszerezzük, és összefőzzük.

A koktélparadicsomokat felezzük-negyedeljük, majd száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg a nedvességtartalmának nagy része eltávozik. Kiszedjük, sózzuk és összekeverjük.

A szósz összetevőit összekeverjük.

Jani karanténburgere

A húsból pogácsát formázunk, mindkét oldalát a serpenyőben ízlés szerinti átsütöttségűre készítjük, és szintén a serpenyőben sózzuk, borsozzuk. A második oldalára trappista sajtot olvasztunk.

A zsemlét félbevágjuk, és egy kevés vajon aranybarnára pirítjuk. A pirult zsemle aljára kenünk a szószból, erre kerül a koktélparadicsom, a húspogácsa, a hagymás bab, majd a zsemle tetejét is megkenjük a szósszal, és készen is van a burger!

www.streetkitchen.hu

Még hogy az otthon lévő hozzávalókból nem lehet egy jó burgert csinálni? Jani megmutatja, hogy nincs akadály, ha az ember egy jót burgerezne!

Hozzávalók

2 burgerhez
250 g
darált marhahús
só, bors
80 g
trappista sajt
2 db
vizes zsemle
A hagymás babhoz
50 g
húsos szalonna
50 g
kolbász
2 fej
hagyma
1 konzerv
vörösbab
1 mk
római kömény
1 mk
korianderpor
1 mk
chilipor
só, bors
A paradicsomhoz
100 g
koktélparadicsom
1 mk
A szószhoz
3 ek
majonéz
1 ek
dijoni mustár
1 tk
csípős szósz
só, bors
50 g
vaj

A babhoz a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, majd ha szükséges, egy kis vizet is öntünk alá, és lepároljuk. 10-15 perc múlva hozzáöntjük a babot, fűszerezzük, és összefőzzük.

A koktélparadicsomokat felezzük-negyedeljük, majd száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg a nedvességtartalmának nagy része eltávozik. Kiszedjük, sózzuk és összekeverjük.

A szósz összetevőit összekeverjük.

Jani karanténburgere

A húsból pogácsát formázunk, mindkét oldalát a serpenyőben ízlés szerinti átsütöttségűre készítjük, és szintén a serpenyőben sózzuk, borsozzuk. A második oldalára trappista sajtot olvasztunk.

A zsemlét félbevágjuk, és egy kevés vajon aranybarnára pirítjuk. A pirult zsemle aljára kenünk a szószból, erre kerül a koktélparadicsom, a húspogácsa, a hagymás bab, majd a zsemle tetejét is megkenjük a szósszal, és készen is van a burger!

Ha tetszett a Jani karanténburgere receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept