Street Kitchen

Kamuázsiaileves

Kamu ázsiai leves

Hozzávalók
1
hagyma
0.5 db
piros chilipaprika
4 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
1 tk
koriander
1 tk
római kömény
1 ek
currypor
1 konzerv
kókusztej
1 l
víz
3 db
csirkealaplé-zselé
650 g
ázsiai fagyasztott zöldség
só, bors
1 db
citrom héja
80 g
cérnametélt
50 ml
citromlé
1 kis csokor
snidling
1 ujjnyi
gyömbér
1 ek
cukor

Elkészítés

A hagymát félfőre vágjuk, majd felszeleteljük, a chilit,gyömbért és a fokhagymát pedig nagyon apróra vágjuk. Lepirítjuk őket az olajon, majd hozzáadjuk a koriandert, a római köményt, a curryt, és további 1-2 percig együtt pirítjuk. Rátesszük a kókusztejet, felforraljuk, és jöhet rá a víz a csirkealaplé-zselével és a  cukor. Felforraljuk, majd belerakjuk az ázsiai zöldségkeveréket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük egy citrom héját. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főttek, majd beletesszük a cérnametéltet, és 1-2 perc főzés után elzárjuk a lángot. Citromlével ízesítjük, megszórjuk aprított snidlinggel, és fogyasztjuk.

www.streetkitchen.hu

Azon gondolkodtunk, hogyan lehetne összehozni egy ázsiai ízhatású levest úgy, hogy nagyon kevés fűszerünk és különleges, ázsiai alapanyagunk van. Szerintünk elég jól sikerült, és tök ötletes lehet rizstészta helyett, mondjuk, cérnametéltet használni, hiszen nagyjából minden háztartásban megtalálható. De próbáljátok ki, és döntsétek el ti!

Hozzávalók

5 - 6 főre
1
hagyma
0.5 db
piros chilipaprika
4 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
1 tk
koriander
1 tk
római kömény
1 ek
currypor
1 konzerv
kókusztej
1 l
víz
3 db
csirkealaplé-zselé
650 g
ázsiai fagyasztott zöldség
só, bors
1 db
citrom héja
80 g
cérnametélt
50 ml
citromlé
1 kis csokor
snidling
1 ujjnyi
gyömbér
1 ek
cukor

A hagymát félfőre vágjuk, majd felszeleteljük, a chilit,gyömbért és a fokhagymát pedig nagyon apróra vágjuk. Lepirítjuk őket az olajon, majd hozzáadjuk a koriandert, a római köményt, a curryt, és további 1-2 percig együtt pirítjuk. Rátesszük a kókusztejet, felforraljuk, és jöhet rá a víz a csirkealaplé-zselével és a  cukor. Felforraljuk, majd belerakjuk az ázsiai zöldségkeveréket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük egy citrom héját. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főttek, majd beletesszük a cérnametéltet, és 1-2 perc főzés után elzárjuk a lángot. Citromlével ízesítjük, megszórjuk aprított snidlinggel, és fogyasztjuk.

Ha tetszett a Kamu ázsiai leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept