Pizza

Bolognairaguspizza

Bolognai ragus pizza

Hozzávalók
A tésztához
15 g
830 g
00-ás pizzaliszt
2 g
friss élesztő
(kb. 2 borsó méretű golyó)
20 g
cukor
500 ml
víz
1 ek
olívaolaj
A raguhoz
40 g
pancetta
1 ek
olívaolaj
2 tk
sűrített paradicsom
1 szál
szárzeller
1 szál
répa
(130 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(130 g)
150 g
darált sertéshús
150 g
darált marhahús
250 g
konzerv darabolt paradicsom
200 ml
víz
1 csipet
őrölt kömény
3 db
babérlevél
1 ág
friss oregánó
1 ág
friss rozmaring
2 ág
friss kakukkfű
1 kis csokor
bazsalikom
só, bors
70 ml
vörösbor
30 g
parmezán
Az összeállításhoz
1 ek
kukoricaliszt
200 g
reszelt mozzarella
100 g
vizes mozzarella
9 levél
friss bazsalikom
50 ml
tejszín

Elkészítés

Tészta:

A bolognai ragus pizza tésztájához egy dagasztótálba tesszük a sót, hozzáadjuk a lisztet. A közepébe egy kis mélyedést formázunk, abba tesszük bele az élesztőt és a cukrot. Felöntjük a vízzel és hagyjuk kb. 10 percig állni, hogy az élesztő felfusson. Elkezdjük bedagasztani, majd hozzáadjuk az olívaolajat, és legalább 10 percig dagasztjuk. Olívaolajjal kikent tepsibe vagy egy nagyobb zacskóba tesszük a tésztát, és legalább 20, de akár 24 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát a felhasználás előtt 3 órával kivesszük a hűtőből. 

Bolognai ragu:

A raguhoz a kockára vágott pancettát kevés olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és kb. 1 percig pirítjuk. Ekkor mehet bele a kis kockára vágott szárzeller, a reszelt répa, a szeletekre vágott fokhagyma és a finomra vágott hagyma. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a darált húsokat és addig pirítjuk, amíg az morzsalékossá nem válik. Felöntjük a darabolt paradicsommal, a vízzel, ízesítjük köménnyel, babérlevéllel, oregánóval, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük a ragut. A végén felöntjük a vörösborral, a tejszínnel, belereszeljük a parmezánt, és további 3 perc alatt kiforraljuk, majd levesszük a főzőfelületről. 

bolognai ragus pizza
Bolognai ragus pizza

Pizza sütése:

A tésztát kukoricaliszttel enyhén megszórt felületen kb. 20 centisre nyújtjuk. Rákanalazzuk a ragut, megszórjuk a reszelt sajttal, rátépkedjük a vizes mozzarellát, és a 400-450 fokos sütőben, 30 másodpercenként negyedet fordítva rajta, készre sütjük. Ha esetleg nincs ilyen sütőnk, akkor 230 fokos sütőbe tesszük a pizzát, és 12-14 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss bazsalikommal megszórjuk.

  • Elkészítési idő: 120 perc
  • Pihentetési idő: 24 óra

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igaz, amennyi időt kel ez a tészta, annyi idő alatt megjárod Nápolyt oda-vissza. De ha nincs jogosítványod, vagy csak szimplán nincs kedved ennyit kocsikázni, akkor is ott érezheted magad ettől a pizzától.

Hozzávalók

3 darab kb. 20 cm-es pizzához
A tésztához
15 g
830 g
00-ás pizzaliszt
2 g
friss élesztő
(kb. 2 borsó méretű golyó)
20 g
cukor
500 ml
víz
1 ek
olívaolaj
A raguhoz
40 g
pancetta
1 ek
olívaolaj
2 tk
sűrített paradicsom
1 szál
szárzeller
1 szál
répa
(130 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(130 g)
150 g
darált sertéshús
150 g
darált marhahús
250 g
konzerv darabolt paradicsom
200 ml
víz
1 csipet
őrölt kömény
3 db
babérlevél
1 ág
friss oregánó
1 ág
friss rozmaring
2 ág
friss kakukkfű
1 kis csokor
bazsalikom
só, bors
70 ml
vörösbor
30 g
parmezán
Az összeállításhoz
1 ek
kukoricaliszt
200 g
reszelt mozzarella
100 g
vizes mozzarella
9 levél
friss bazsalikom
50 ml
tejszín

Tészta:

A bolognai ragus pizza tésztájához egy dagasztótálba tesszük a sót, hozzáadjuk a lisztet. A közepébe egy kis mélyedést formázunk, abba tesszük bele az élesztőt és a cukrot. Felöntjük a vízzel és hagyjuk kb. 10 percig állni, hogy az élesztő felfusson. Elkezdjük bedagasztani, majd hozzáadjuk az olívaolajat, és legalább 10 percig dagasztjuk. Olívaolajjal kikent tepsibe vagy egy nagyobb zacskóba tesszük a tésztát, és legalább 20, de akár 24 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát a felhasználás előtt 3 órával kivesszük a hűtőből. 

Bolognai ragu:

A raguhoz a kockára vágott pancettát kevés olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és kb. 1 percig pirítjuk. Ekkor mehet bele a kis kockára vágott szárzeller, a reszelt répa, a szeletekre vágott fokhagyma és a finomra vágott hagyma. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a darált húsokat és addig pirítjuk, amíg az morzsalékossá nem válik. Felöntjük a darabolt paradicsommal, a vízzel, ízesítjük köménnyel, babérlevéllel, oregánóval, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük a ragut. A végén felöntjük a vörösborral, a tejszínnel, belereszeljük a parmezánt, és további 3 perc alatt kiforraljuk, majd levesszük a főzőfelületről. 

bolognai ragus pizza
Bolognai ragus pizza

Pizza sütése:

A tésztát kukoricaliszttel enyhén megszórt felületen kb. 20 centisre nyújtjuk. Rákanalazzuk a ragut, megszórjuk a reszelt sajttal, rátépkedjük a vizes mozzarellát, és a 400-450 fokos sütőben, 30 másodpercenként negyedet fordítva rajta, készre sütjük. Ha esetleg nincs ilyen sütőnk, akkor 230 fokos sütőbe tesszük a pizzát, és 12-14 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss bazsalikommal megszórjuk.

  • Elkészítési idő: 120 perc
  • Pihentetési idő: 24 óra

Ha tetszett a Bolognai ragus pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept