Brutális kaják

Csirkepaprikás-pite

Csirkepaprikás-pite

Hozzávalók
A tésztához
220 g
liszt
0.5 tk
150 g
hideg vaj
1 db
tojás
1 ek
hideg víz
A csirkepaprikáshoz
3 ek
olaj
1 fej
hagyma
(nagy)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
pirospaprika
1 ek
füstölt paprika
4 ek
sűrített paradicsom
víz
8 db
csirkecombfilé
4 - 5 ek
tejföl
1 ek
keményítő

Elkészítés

A paprikáshoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikákat és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel, majd ezt addig ismételjük amíg a hagyma teljesen meg nem puhul. Ekkor belerakjuk a nagy kockákra vágott húst, felöntjük kb. 300 ml vízzel, és hagyjuk fél órát főni. Ezután a tejfölt kikeverjük a keményítővel, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Hagyjuk rottyanni egyet, majd egy közepes tepsibe öntjük.

A tésztához a lisztet lezúzzuk egy aprítógépben majd belerakjuk a többi hozzávalót. Enyhén lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy teljesen befedje a tepsit, majd szépen ráborítjuk és lenyomkodjuk a tepsi oldalára a tésztát (ez az, amit én nem tettem meg :D). Ezután megszurkáljuk a tészta tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Csirkepaprikás-pite tálalása

www.streetkitchen.hu

Ha már külföldön ennyire elterjedt a húsos pite, akkor nálunk miért ne lehetne? Aki tényleg nagy csirkepaprikás-rajongó, biztos, hogy imádni fogja!

Hozzávalók

4 - 6 főre
A tésztához
220 g
liszt
0.5 tk
150 g
hideg vaj
1 db
tojás
1 ek
hideg víz
A csirkepaprikáshoz
3 ek
olaj
1 fej
hagyma
(nagy)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
pirospaprika
1 ek
füstölt paprika
4 ek
sűrített paradicsom
víz
8 db
csirkecombfilé
4 - 5 ek
tejföl
1 ek
keményítő

A paprikáshoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikákat és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel, majd ezt addig ismételjük amíg a hagyma teljesen meg nem puhul. Ekkor belerakjuk a nagy kockákra vágott húst, felöntjük kb. 300 ml vízzel, és hagyjuk fél órát főni. Ezután a tejfölt kikeverjük a keményítővel, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Hagyjuk rottyanni egyet, majd egy közepes tepsibe öntjük.

A tésztához a lisztet lezúzzuk egy aprítógépben majd belerakjuk a többi hozzávalót. Enyhén lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy teljesen befedje a tepsit, majd szépen ráborítjuk és lenyomkodjuk a tepsi oldalára a tésztát (ez az, amit én nem tettem meg :D). Ezután megszurkáljuk a tészta tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Csirkepaprikás-pite tálalása

Ha tetszett a Csirkepaprikás-pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept