Brutális kaják

Ígykészülatökéletesmázassonka

Így készül a tökéletes mázas sonka

Hozzávalók
1 db
bőrös malac első comb
3 cm-es
gyömbér darab reszelve
1 ek
egész szegfűszeg
7 - 8 gerezd
fokhagyma
100 ml
rum
1 ek
barna cukor
2 ek
méz
2 ek
juharszirup
só, bors

Elkészítés
A malaccomb bőrét átlósan  beirdaljuk és a vágatokba szegfűszeget dugunk. Alaposan sózzuk és borsozzuk, a húsba késsel zsebeket formázunk és fél gerezd fokhagymákat dugunk bele. Irány a 200 fokra előmelegített sütő 30 percre.
Ekkor kivesszük, és a sütőt visszahűtjük 120 fokra. A húst visszatesszük és 3,5 órán át sütjük, közben néha meglocsoljuk a rum, gyömbér, juharszirup, méz és cukor kiforralt elegyével. Ha letelt az idő, visszaemeljük a sütő hőmérsékletét újra 200 fokra és addig sütjük a húst, amíg a bőre gyönyörű ropogósra sül.

www.streetkitchen.hu

Azt kell, hogy mondjam, hogy húsból soha nem elég. Ennek szellemében készült ez a malaccomb is. A bőre ropog ahogy kell, a hús omlós és puha, és a fűszerek miatt egyszerűen megkerülhetetlen eleme minden lakomának.

Hozzávalók

4 személyre
1 db
bőrös malac első comb
3 cm-es
gyömbér darab reszelve
1 ek
egész szegfűszeg
7 - 8 gerezd
fokhagyma
100 ml
rum
1 ek
barna cukor
2 ek
méz
2 ek
juharszirup
só, bors
A malaccomb bőrét átlósan  beirdaljuk és a vágatokba szegfűszeget dugunk. Alaposan sózzuk és borsozzuk, a húsba késsel zsebeket formázunk és fél gerezd fokhagymákat dugunk bele. Irány a 200 fokra előmelegített sütő 30 percre.
Ekkor kivesszük, és a sütőt visszahűtjük 120 fokra. A húst visszatesszük és 3,5 órán át sütjük, közben néha meglocsoljuk a rum, gyömbér, juharszirup, méz és cukor kiforralt elegyével. Ha letelt az idő, visszaemeljük a sütő hőmérsékletét újra 200 fokra és addig sütjük a húst, amíg a bőre gyönyörű ropogósra sül.

Ha tetszett az Így készül a tökéletes mázas sonka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept