A zöldségeket apró kockára vágjuk, lepirítjuk az olívaolajon, majd rátesszük az összes fűszert, a narancs- és citromhéjat, a húst, és 2-3 percig tovább pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, és addig forraljuk, amíg szinte teljesen el nem párolog róla. Felöntjük 1-2 l alaplével és a darabolt paradicsommal, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 2-3 óra). Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet. Hozzáadjuk a fekete olajbogyót, és még egyet rottyantunk rajta.
A spatzelhez az alapanyagokat kikeverjük a vaj kivételével, majd habzsákba töltjük, és gyöngyöző vízbe belenyomva pár perc alatt megfőzzük, aztán leszűrjük, átpirítjuk a vajon, és megszórjuk frissen vágott korianderrel. A bárányt a spatzellel tálaljuk, és megcsorgatjuk egy kevés joghurttal.
