Brutális kaják

Királymexikóikaja:Marhahúsosenchiladas

Király mexikói kaja: Marhahúsos enchiladas

Hozzávalók
2 ek
olaj
2 tk
liszt
100 g
sűrített paradicsom
200 ml
passzírozott paradicsom (passata)
2 tk
habanero szósz
só, bors
őrölt római kömény
oregánó
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
kisebb fokhagyma
450 g
darált marhahús
5 - 6 db
kisebb tortillalap
100 g
vörös cheddar sajt
fekete olívabogyó
jalapeno paprika

Elkészítés
Fotó: Szilágyi NóriEgy serpenyőben felmelegítjük az olajat és megszórjuk a liszttel és 1-2 percig kevergetjük, hogy enyhén lepiruljon, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, passatát és a Tabasco szószt. Megszórjuk a fűszerekkel és kevergetve, pár perc alatt besűrítjük. Egy másik serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy csipet római köményt adunk ehhez is, majd rádobjuk a marhahúst és kevergetve lepirítjuk. [caption id="attachment_12158698" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tortillalapokra 1-1 csapott evőkanálnyi szószt kenünk, ráhalmozzuk a darált húst, és feltekerjük őket. A maradék szószból 2 evőkanálnynit a sütőtál aljára kenünk, majd szép sorban belerakosgatjuk a tortillákat. Meglocsoljuk a maradék szósszal, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, rádobunk pár szelet olívabogyót és jalapeno paprikát és 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.[caption id="attachment_12158701" align="aligncenter" width="909"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

Imááádjuk a cuccos kajákat és épp ezért rajongunk a mexikóiak palacsintájáért, az enchiladasért is! Ez egy tortilla lapokból, fűszeres húsos raguból, csípős paradicsomszószból és brutál sok sajtból álló étel, amit ha még nem kóstoltatok, muszáj kipróbálnotok! Aki pedig már evett ilyet, azt nem is kell semmire buzdítani, ugyanis valószínűleg már hozzá is látott a recepthez! ;)

Hozzávalók

2 - 3 személyre
2 ek
olaj
2 tk
liszt
100 g
sűrített paradicsom
200 ml
passzírozott paradicsom (passata)
2 tk
habanero szósz
só, bors
őrölt római kömény
oregánó
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
kisebb fokhagyma
450 g
darált marhahús
5 - 6 db
kisebb tortillalap
100 g
vörös cheddar sajt
fekete olívabogyó
jalapeno paprika
Fotó: Szilágyi NóriEgy serpenyőben felmelegítjük az olajat és megszórjuk a liszttel és 1-2 percig kevergetjük, hogy enyhén lepiruljon, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, passatát és a Tabasco szószt. Megszórjuk a fűszerekkel és kevergetve, pár perc alatt besűrítjük. Egy másik serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy csipet római köményt adunk ehhez is, majd rádobjuk a marhahúst és kevergetve lepirítjuk. [caption id="attachment_12158698" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tortillalapokra 1-1 csapott evőkanálnyi szószt kenünk, ráhalmozzuk a darált húst, és feltekerjük őket. A maradék szószból 2 evőkanálnynit a sütőtál aljára kenünk, majd szép sorban belerakosgatjuk a tortillákat. Meglocsoljuk a maradék szósszal, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, rádobunk pár szelet olívabogyót és jalapeno paprikát és 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.[caption id="attachment_12158701" align="aligncenter" width="909"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett a Király mexikói kaja: Marhahúsos enchiladas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept