Brutális kaják

Mátraiborzaska2.0

Mátrai borzaska 2.0

Hozzávalók
4 szelet
sertéskaraj-filé
1 púpozott tk
paradicsompüré
4 - 6 gerezd
fokhagyma
só, bors
4 - 6 púpozott ek
liszt
1.6 kg
burgonya
4 db
tojás
1 csomag
vágott petrezselyem
100 ml
olaj
A salátához
1 csomag
snidling
(vagy újhagyma)
1 fej
lila hagyma
120 g
roquefort sajt
4 púpozott ek
tejföl
4 ek
olívaolaj
1 - 2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
citrom
4 db
szívsaláta
1 db
főtt tojás
A tálaláshoz
4 - 6 púpozott ek
tejföl
100 g
reszelt sajt

Elkészítés

A karajt egy kicsit kiklopfoljuk, a hártyánál bevagdossuk, és vékonyan bekenjük a paradicsompürével. Rátesszük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 2 evőkanálnyi lisztbe mártva kevés olajban mindkét oldalát elősütjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és gyakori forgatással, esetleg vízpótlással megpároljuk. A visszamaradt szaftot kenhetően krémesre forraljuk, ezt majd a húsokra adagoljuk.

A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és fóliával letakarjuk, hogy ne barnuljon meg. Ha már levet eresztett, alaposan kicsavarjuk, sózzuk és borsozzuk. Ezután mehet bele a tojás, 4 evőkanál liszt, a petrezselyem, majd alaposan összekeverjük. Ha szükséges, még egy kis lisztet adunk hozzá. Ezt a folyamatot gyorsan végezzük el, mert a burgonya folyamatosan vizesedik.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd négy részre osztjuk a krumplis tészta felét úgy, hogy evőkanállal egy kicsit nagyobbra formázzuk, mint a párolt húsok. Rátesszük a húsokat, elosztjuk rajtuk a szaftot, majd erre jön a megint a négyfelé adagolt maradék tészta.  Ügyeljünk arra, hogy lassan süssük, részlegesen akár fedő alatt is, mert a burgonyás tészta hamar karamellizálódik, illetve megég. Ha az egymásra adagolt tészták szélei már láthatóan összesültek, egy lapátkanállal határozott mozdulattal megfordítjuk őket. Ha már lehet, többször is forgatjuk, így sütjük készre őket.

Mátrai borzaska

A snidlinget és a lila hagymát apróra vágjuk, a kék sajtot a reszelő durvább oldalán lereszeljük, és az egészet összekeverjük a tejföllel, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, és a levével ízesítjük. A mosott salátát cikkekre vágjuk, ráadagoljuk a krémes sajtot, a tetejére pedig ráreszeljük a főtt tojást. A húst tejföllel, reszelt sajttal és a salátával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Egy kicsit felturbóztuk a salátát, a húst és a bundát pedig úgy kísérleteztük ki, hogy a szerkesztőségben minden nem-vega áldását adja rá. :)

Hozzávalók

4 főre
4 szelet
sertéskaraj-filé
1 púpozott tk
paradicsompüré
4 - 6 gerezd
fokhagyma
só, bors
4 - 6 púpozott ek
liszt
1.6 kg
burgonya
4 db
tojás
1 csomag
vágott petrezselyem
100 ml
olaj
A salátához
1 csomag
snidling
(vagy újhagyma)
1 fej
lila hagyma
120 g
roquefort sajt
4 púpozott ek
tejföl
4 ek
olívaolaj
1 - 2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
citrom
4 db
szívsaláta
1 db
főtt tojás
A tálaláshoz
4 - 6 púpozott ek
tejföl
100 g
reszelt sajt

A karajt egy kicsit kiklopfoljuk, a hártyánál bevagdossuk, és vékonyan bekenjük a paradicsompürével. Rátesszük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 2 evőkanálnyi lisztbe mártva kevés olajban mindkét oldalát elősütjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és gyakori forgatással, esetleg vízpótlással megpároljuk. A visszamaradt szaftot kenhetően krémesre forraljuk, ezt majd a húsokra adagoljuk.

A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és fóliával letakarjuk, hogy ne barnuljon meg. Ha már levet eresztett, alaposan kicsavarjuk, sózzuk és borsozzuk. Ezután mehet bele a tojás, 4 evőkanál liszt, a petrezselyem, majd alaposan összekeverjük. Ha szükséges, még egy kis lisztet adunk hozzá. Ezt a folyamatot gyorsan végezzük el, mert a burgonya folyamatosan vizesedik.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd négy részre osztjuk a krumplis tészta felét úgy, hogy evőkanállal egy kicsit nagyobbra formázzuk, mint a párolt húsok. Rátesszük a húsokat, elosztjuk rajtuk a szaftot, majd erre jön a megint a négyfelé adagolt maradék tészta.  Ügyeljünk arra, hogy lassan süssük, részlegesen akár fedő alatt is, mert a burgonyás tészta hamar karamellizálódik, illetve megég. Ha az egymásra adagolt tészták szélei már láthatóan összesültek, egy lapátkanállal határozott mozdulattal megfordítjuk őket. Ha már lehet, többször is forgatjuk, így sütjük készre őket.

Mátrai borzaska

A snidlinget és a lila hagymát apróra vágjuk, a kék sajtot a reszelő durvább oldalán lereszeljük, és az egészet összekeverjük a tejföllel, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, és a levével ízesítjük. A mosott salátát cikkekre vágjuk, ráadagoljuk a krémes sajtot, a tetejére pedig ráreszeljük a főtt tojást. A húst tejföllel, reszelt sajttal és a salátával tálaljuk.

Ha tetszett a Mátrai borzaska 2.0 receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept