Brutális kaják

Zsolti-félemohácsipörköltkovászoscipóban

Zsolti-féle mohácsi pörkölt kovászos cipóban

Hozzávalók
100 g
sertészsír
600 g
hagyma
1 db
paprika
(100 g)
1 db
paradicsom
(100 g)
5 gerezd
fokhagyma
1.5 kg
marhalábszár
500 g
sertésköröm
2 - 3 ek
pirospaprika
4 tk
paprikakrém
(kb. 70 g)
4 tk
darált paprika
(kb. 70 g)
só, bors
0.5 tk
őrölt kömény
4 db
chilipaprika
150 ml
vörösbor
A tálaláshoz
6 db
kovászos cipó

Elkészítés

A pörkölt cipóban az igazi! Az elkészítése sem bonyolult. A zsírt felmelegítjük egy lábasban, és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, illetve a megroppantott fokhagymagerezdeket. További 1-2 perc pirítás után felöntjük kevés vízzel.

Míg puhul az alap, felkockázzuk a húst. Ha esetleg elfőtte volna a ráöntött levet, akkor azt pótoljuk, kb. 10 percig így főzzük az alapot. Ha elpárolgott a víz, hozzáadjuk a húsokat, és erős lángon 3-4 percig pirítjuk. Ekkor lejjebb vesszük a hőfokot, és megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikakrémet, a darált paprikát és elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húsokat. 

Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük köménnyel. Időnként megkevergetve és a vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús háromnegyedig meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a chilipaprikát és tovább főzzük. Amikor a húsok megpuhultak (ez a hús minőségétől függően akár 4 óra is lehet), felöntjük a vörösborral, majd további 5 percig főzzük. A cipót megskalpoljuk, a kenyér belsejét kiszedjük, és belekanalazzuk a cipóba a pörköltet. Savanyúsággal tálaljuk. 

Tipp: A kenyér belsejéből szuper zsemlemorzsát készíthetünk, vagy akár fasírozotthoz is felhasználhatjuk.

mohacsi-porkolt-cipoban-talalva-3
Mohácsi pörkölt cipóban (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 200 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nagy pörköltrajongó vagyok. Szinte az összeset imádom, főleg, ha van benne köröm is. És ebben a változatban van! Tudjátok, mi a legnagyobb mázli? Hogy a bázison mindössze ketten szeretjük a körmöt. Az egyik én vagyok, a másik pedig… egy hölgy. ;)

Hozzávalók

6 főre
100 g
sertészsír
600 g
hagyma
1 db
paprika
(100 g)
1 db
paradicsom
(100 g)
5 gerezd
fokhagyma
1.5 kg
marhalábszár
500 g
sertésköröm
2 - 3 ek
pirospaprika
4 tk
paprikakrém
(kb. 70 g)
4 tk
darált paprika
(kb. 70 g)
só, bors
0.5 tk
őrölt kömény
4 db
chilipaprika
150 ml
vörösbor
A tálaláshoz
6 db
kovászos cipó

A pörkölt cipóban az igazi! Az elkészítése sem bonyolult. A zsírt felmelegítjük egy lábasban, és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, illetve a megroppantott fokhagymagerezdeket. További 1-2 perc pirítás után felöntjük kevés vízzel.

Míg puhul az alap, felkockázzuk a húst. Ha esetleg elfőtte volna a ráöntött levet, akkor azt pótoljuk, kb. 10 percig így főzzük az alapot. Ha elpárolgott a víz, hozzáadjuk a húsokat, és erős lángon 3-4 percig pirítjuk. Ekkor lejjebb vesszük a hőfokot, és megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikakrémet, a darált paprikát és elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húsokat. 

Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük köménnyel. Időnként megkevergetve és a vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús háromnegyedig meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a chilipaprikát és tovább főzzük. Amikor a húsok megpuhultak (ez a hús minőségétől függően akár 4 óra is lehet), felöntjük a vörösborral, majd további 5 percig főzzük. A cipót megskalpoljuk, a kenyér belsejét kiszedjük, és belekanalazzuk a cipóba a pörköltet. Savanyúsággal tálaljuk. 

Tipp: A kenyér belsejéből szuper zsemlemorzsát készíthetünk, vagy akár fasírozotthoz is felhasználhatjuk.

mohacsi-porkolt-cipoban-talalva-3
Mohácsi pörkölt cipóban (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 200 perc

Ha tetszett a Zsolti-féle mohácsi pörkölt kovászos cipóban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept