Brutális kaják

Olaszburek

Olasz burek

Hozzávalók
só, bors
A töltelékhez
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
olívaolaj
2 szál
sárgarépa
2 szál
zeller
400 g
darált sertéshús
1 ek
szárított bazsalikom
1 ek
szárított oregánó
250 g
passata
120 g
mozzarella
Az összeállításhoz
2 csomag
rétestészta
olívaolaj
1 db
tojás
1 ek
fenyőmag

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Mehet rá a kis kockákra vágott sárgarépa és zeller, majd pár perc pirítás után a darált hús, só, bors, oregánó és bazsalikom. 4-5 percig pirítjuk a húst, majd felöntjük a passatával, és további kb. 8-10 percig főzzük. 

A réteslapokat kihajtogatjuk, és egymásra rétegezünk 6-6 lapot úgy, hogy mindegyiket lekenjük egy vékony réteg olajjal. Félbevágjuk őket, és mind a 4 így kapott téglalap aljára egy sávban elosztjuk a tölteléket, kisebb darabokra tépkedett mozzarellát is eloszlatunk rajtuk, majd feltekerjük őket. Az egyiket csiga alakban betekerjük egy tortaforma közepére, majd a többit is hozzátekerjük, hogy egy nagy, csiga alakú bureket kapjunk. Lekenjük tojással, megszórjuk a fenyőmaggal, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, addig, amíg aranybarnára pirul (kb. 30 perc).

Olasz burek

www.streetkitchen.hu

A bureknek (vagy borek) már így is elég sok változata létezik a világon, úgyhogy valószínű, ezt sem én találtam ki. :D De nagyon klassz, olaszos ízvilágot kaptok majd, ha elkészítitek! Ropogós réteslapok, paradicsomos, darált húsos töltelékkel!

Hozzávalók

1 darab 20 cm-es tortaformához
só, bors
A töltelékhez
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
olívaolaj
2 szál
sárgarépa
2 szál
zeller
400 g
darált sertéshús
1 ek
szárított bazsalikom
1 ek
szárított oregánó
250 g
passata
120 g
mozzarella
Az összeállításhoz
2 csomag
rétestészta
olívaolaj
1 db
tojás
1 ek
fenyőmag

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Mehet rá a kis kockákra vágott sárgarépa és zeller, majd pár perc pirítás után a darált hús, só, bors, oregánó és bazsalikom. 4-5 percig pirítjuk a húst, majd felöntjük a passatával, és további kb. 8-10 percig főzzük. 

A réteslapokat kihajtogatjuk, és egymásra rétegezünk 6-6 lapot úgy, hogy mindegyiket lekenjük egy vékony réteg olajjal. Félbevágjuk őket, és mind a 4 így kapott téglalap aljára egy sávban elosztjuk a tölteléket, kisebb darabokra tépkedett mozzarellát is eloszlatunk rajtuk, majd feltekerjük őket. Az egyiket csiga alakban betekerjük egy tortaforma közepére, majd a többit is hozzátekerjük, hogy egy nagy, csiga alakú bureket kapjunk. Lekenjük tojással, megszórjuk a fenyőmaggal, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, addig, amíg aranybarnára pirul (kb. 30 perc).

Olasz burek

Ha tetszett az Olasz burek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept
    Olasz burek recept | Street Kitchen