Brutális kaják

Polenta-pizza,agluténmenteskánaán

Polenta-pizza, a gluténmentes kánaán

Hozzávalók
A polenta alaphoz
200 g
kukoricadara
750 ml
víz
1.5 tk
30 g
parmezán
1 gerezd
fokhagyma
A pizzaszószhoz
100 g
sűrített paradicsom
2 gerezd
fokhagyma lereszelve
1 mk
1 tk
oregánó
1 csokor
friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
2 ek
olívaolaj
A feltétekhez
200 g
mozzarella
20 g
parmezán
5 szem
koktélparadicsom
3 szelet
bacon
1 fej
lilahagyma (kicsi)
4 - 5 levél
friss bazsalikom
1 csipet
oregánó

Elkészítés

A polentához a kukoricadarát elkeverjük a vízzel, megsózzuk és egy lábasban kb. 15 perc alatt megfőzzük. Belereszeljük a parmezánt, fokhagymát, majd elzárjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítjuk és szépen egy spatulával kör alakúra elegyengetjük, kb. 30-32 cm nagyságúra. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Ez azért kell, hogy megszilárduljon teljesen. Ha elősütnénk, a végére nagyon kiszáradna és nem lehetne szeletelni, mert széttörne.

Miután kihűlt, a pizzaszósz hozzávalóit összekeverjük és rákenjük a pizzára. Ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a mozzarellát, rápakoljuk az elfelezett paradicsomokat, a felszeletelt lilahagymát és a nagy kockákra vágott bacont. 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul az egész. Ez kb. 20-25 perc. Miután kész, kivesszük, hagyjuk 10 percet állni. Megszórjuk oregánóval, pár levél friss bazsalikommal díszítjük és kész is. Felszeletelve tálaljuk.

pizzakisokos

www.streetkitchen.hu

Most egy tökéletes, megúszós pizzareceptet hoztam, ami ráadásul gluténmentes is! Polenta/puliszka (kinek, mi) az alja, amit, hűlési idővel együtt 50 perc alatt össze lehet dobni!

Hozzávalók

1 30-32 cm átmérőjű pizzához
A polenta alaphoz
200 g
kukoricadara
750 ml
víz
1.5 tk
30 g
parmezán
1 gerezd
fokhagyma
A pizzaszószhoz
100 g
sűrített paradicsom
2 gerezd
fokhagyma lereszelve
1 mk
1 tk
oregánó
1 csokor
friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
2 ek
olívaolaj
A feltétekhez
200 g
mozzarella
20 g
parmezán
5 szem
koktélparadicsom
3 szelet
bacon
1 fej
lilahagyma (kicsi)
4 - 5 levél
friss bazsalikom
1 csipet
oregánó

A polentához a kukoricadarát elkeverjük a vízzel, megsózzuk és egy lábasban kb. 15 perc alatt megfőzzük. Belereszeljük a parmezánt, fokhagymát, majd elzárjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítjuk és szépen egy spatulával kör alakúra elegyengetjük, kb. 30-32 cm nagyságúra. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Ez azért kell, hogy megszilárduljon teljesen. Ha elősütnénk, a végére nagyon kiszáradna és nem lehetne szeletelni, mert széttörne.

Miután kihűlt, a pizzaszósz hozzávalóit összekeverjük és rákenjük a pizzára. Ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a mozzarellát, rápakoljuk az elfelezett paradicsomokat, a felszeletelt lilahagymát és a nagy kockákra vágott bacont. 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul az egész. Ez kb. 20-25 perc. Miután kész, kivesszük, hagyjuk 10 percet állni. Megszórjuk oregánóval, pár levél friss bazsalikommal díszítjük és kész is. Felszeletelve tálaljuk.

pizzakisokos

Ha tetszett a Polenta-pizza, a gluténmentes kánaán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept