A sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal lesz egy igazán fullos kaja. Elsőként a nokedlihez a lisztet, a tojásokat, a vizet és a sót pár mozdulattal csomómentesre keverjük, de tovább nem, mert ennél a tésztánál fontos, hogy ne keverjük túl. Intenzíven gyöngyöző vízbe szaggatjuk, aztán ha feljöttek a nokedlik a víz tetejére, leszűrjük és összeforgatjuk egy kevés olajjal.
A bacont közepes lángon elkezdjük lepirítani egy serpenyőben az olajon. Hozzáadjuk a nokedlit és azt is lepirítjuk, hogy kapjon egy kis kérget. A 7 db tojást homogénre keverjük a tejszínnel, belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az időközben kissé visszahűlt nokedlivel.
A darált húst sózzuk, borsozzuk, alaposan összegyúrjuk és diónyi méretű gombócokat formázunk belőle. A tojásos nokedlit egy sütőpapírral bélelt, 15 x 30 cm-es tepsibe öntjük, a tetejére pakoljuk a húsgombócokat és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre.
A salátához vékony csíkokra vágjuk a jégsalátát és az újhagymát. A lime levéből, az olívaolajból, a mustárból és a mézből egy kevés só kíséretében vinaigrette-et készítünk (azaz alaposan kikeverjük a hozzávalókat), majd a zöldségekre csorgatjuk. Reszelünk rá egy keveset a lime héjából, és a besütött nokedlivel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 35 perc