Brutális kaják

Sajtos-tojásosnokedlihúsgombóccalbesütve

Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve

Hozzávalók
A nokedlihez
500 g
finomliszt
3 db
tojás
200 - 300 ml
víz
1 ek
étolaj
Az összeállításhoz
150 g
kockázott bacon
1 ek
étolaj
7 db
tojás
200 g
gouda sajt
só, bors
500 g
darált sertéshús
A jégsalátás coleslaw-hoz
0.5 fej
jégsaláta
3 szál
újhagyma
1 db
lime
70 ml
olívaolaj
1 tk
mustár
1 ek
méz
150 ml
habtejszín

Elkészítés

A sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal lesz egy igazán fullos kaja. Elsőként a nokedlihez a lisztet, a tojásokat, a vizet és a sót pár mozdulattal csomómentesre keverjük, de tovább nem, mert ennél a tésztánál fontos, hogy ne keverjük túl. Intenzíven gyöngyöző vízbe szaggatjuk, aztán ha feljöttek a nokedlik a víz tetejére, leszűrjük és összeforgatjuk egy kevés olajjal.

A bacont közepes lángon elkezdjük lepirítani egy serpenyőben az olajon. Hozzáadjuk a nokedlit és azt is lepirítjuk, hogy kapjon egy kis kérget. A 7 db tojást homogénre keverjük a tejszínnel, belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az időközben kissé visszahűlt nokedlivel.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, alaposan összegyúrjuk és diónyi méretű gombócokat formázunk belőle. A tojásos nokedlit egy sütőpapírral bélelt, 15 x 30 cm-es tepsibe öntjük, a tetejére pakoljuk a húsgombócokat és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre.

A salátához vékony csíkokra vágjuk a jégsalátát és az újhagymát. A lime levéből, az olívaolajból, a mustárból és a mézből egy kevés só kíséretében vinaigrette-et készítünk (azaz alaposan kikeverjük a hozzávalókat), majd a zöldségekre csorgatjuk. Reszelünk rá egy keveset a lime héjából, és a besütött nokedlivel tálaljuk.

sajtos-tojasos-nokedli-husgomboccal-besutve
Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 35 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A klasszik tojásos nokedli ott van a top 10 kedvenc kajám között. De néha nem árt frissíteni az ilyen alapkajákon sem – én most rengeteg hússal és sajttal turbóztam fel.

Hozzávalók

4 főre
A nokedlihez
500 g
finomliszt
3 db
tojás
200 - 300 ml
víz
1 ek
étolaj
Az összeállításhoz
150 g
kockázott bacon
1 ek
étolaj
7 db
tojás
200 g
gouda sajt
só, bors
500 g
darált sertéshús
A jégsalátás coleslaw-hoz
0.5 fej
jégsaláta
3 szál
újhagyma
1 db
lime
70 ml
olívaolaj
1 tk
mustár
1 ek
méz
150 ml
habtejszín

A sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal lesz egy igazán fullos kaja. Elsőként a nokedlihez a lisztet, a tojásokat, a vizet és a sót pár mozdulattal csomómentesre keverjük, de tovább nem, mert ennél a tésztánál fontos, hogy ne keverjük túl. Intenzíven gyöngyöző vízbe szaggatjuk, aztán ha feljöttek a nokedlik a víz tetejére, leszűrjük és összeforgatjuk egy kevés olajjal.

A bacont közepes lángon elkezdjük lepirítani egy serpenyőben az olajon. Hozzáadjuk a nokedlit és azt is lepirítjuk, hogy kapjon egy kis kérget. A 7 db tojást homogénre keverjük a tejszínnel, belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az időközben kissé visszahűlt nokedlivel.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, alaposan összegyúrjuk és diónyi méretű gombócokat formázunk belőle. A tojásos nokedlit egy sütőpapírral bélelt, 15 x 30 cm-es tepsibe öntjük, a tetejére pakoljuk a húsgombócokat és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre.

A salátához vékony csíkokra vágjuk a jégsalátát és az újhagymát. A lime levéből, az olívaolajból, a mustárból és a mézből egy kevés só kíséretében vinaigrette-et készítünk (azaz alaposan kikeverjük a hozzávalókat), majd a zöldségekre csorgatjuk. Reszelünk rá egy keveset a lime héjából, és a besütött nokedlivel tálaljuk.

sajtos-tojasos-nokedli-husgomboccal-besutve
Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 35 perc

Ha tetszett a Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept