Brutális kaják

Sörbenpácolttarjagrillezettcukkiniveléspaprikávalfelturbózottzöldsalátával

Sörben pácolt tarja grillezett cukkinivel és paprikával felturbózott zöldsalátával

Hozzávalók
A körethez
3 db
kaliforniai paprika
(vegyes színű)
1 db
cukkini
(kb. 200 g)
só, bors
4 ek
olívaolaj
250 g
koktélparadicsom
0.25 db
frissen reszelt szerecsendió
1 csomag
salátakeverék
(200 g-os kiszerelés)
A salátadresszinghez
50 ml
olívaolaj
1 db
narancs leve
1 db
citrom leve
1 tk
mustár
frissen őrölt fekete bors
1 tk
méz
2 levél
zsálya
2 levél
lila vagy sima bazsalikom
1 ág
arany vagy sima oregánó
1 ág
rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
A tarjához
1 csomag
sörben pácolt tarja
(650 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A pácolt tarja köretéhez a kaliforniai paprikákat feketére sütjük a grillen néha átforgatva, majd egy tálba tesszük és lefedjük, hogy ledobja a héját. A tarját elővesszük a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen. A cukkinit hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal. A grillre dobjuk a vágott felületével lefelé és addig sütjük, míg szép csíkos nem lesz, majd félretesszük kihűlni.

Amíg sül a cukkini, elkészítjük a salátadresszinget, amihez az olívaolajat, a citrusok levét, a mustárt, borsot, sót és a mézet egy befőttesüvegbe tesszük. A citrusos ízjegyek az IPÁ-nak is nagyon jól állnak. A zöldfűszereket összeaprítjuk a fokhagymával együtt és ezt is belekeverjük a dresszingbe, majd az egészet alaposan összerázzuk.

A cukkinit felszeleteljük, a koktélparadicsomokat elfelezzük, a paprikák héját lehúzzuk, majd felcsíkozzuk és egy nagy keverőtálban összekeverjük. Sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és reszelünk rá szerecsendiót, majd ráöntjük a zöldfűszeres marinádot. A tarját 180-200 fokos grillre dobjuk, és 12-15 perc alatt egyszer átfordítva készre sütjük. A salátamixet meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, hozzákeverjük a marinált zöldségeket és a megsült tarjával tálaljuk, egy pohár IPA sör társaságában.

sorben-pacolt-tarja-zoldsalataval-2
Sörben pácolt tarja grillezett cukkinivel és paprikával felturbózott zöldsalátával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 60 perc

 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha már be van gyújtva a grill, miért csak húst sütnétek rajta. Pár szuper zöldséget is felpattinthattok rá, egy szupergyors és egyszerű marinád és kész is a grillzöldségekkel felturbózott saláta. A pácolt tarja meg már csak a hab lesz a tortán.

Hozzávalók

4 főre
A körethez
3 db
kaliforniai paprika
(vegyes színű)
1 db
cukkini
(kb. 200 g)
só, bors
4 ek
olívaolaj
250 g
koktélparadicsom
0.25 db
frissen reszelt szerecsendió
1 csomag
salátakeverék
(200 g-os kiszerelés)
A salátadresszinghez
50 ml
olívaolaj
1 db
narancs leve
1 db
citrom leve
1 tk
mustár
frissen őrölt fekete bors
1 tk
méz
2 levél
zsálya
2 levél
lila vagy sima bazsalikom
1 ág
arany vagy sima oregánó
1 ág
rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
A tarjához
1 csomag
sörben pácolt tarja
(650 g-os kiszerelés)

A pácolt tarja köretéhez a kaliforniai paprikákat feketére sütjük a grillen néha átforgatva, majd egy tálba tesszük és lefedjük, hogy ledobja a héját. A tarját elővesszük a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen. A cukkinit hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal. A grillre dobjuk a vágott felületével lefelé és addig sütjük, míg szép csíkos nem lesz, majd félretesszük kihűlni.

Amíg sül a cukkini, elkészítjük a salátadresszinget, amihez az olívaolajat, a citrusok levét, a mustárt, borsot, sót és a mézet egy befőttesüvegbe tesszük. A citrusos ízjegyek az IPÁ-nak is nagyon jól állnak. A zöldfűszereket összeaprítjuk a fokhagymával együtt és ezt is belekeverjük a dresszingbe, majd az egészet alaposan összerázzuk.

A cukkinit felszeleteljük, a koktélparadicsomokat elfelezzük, a paprikák héját lehúzzuk, majd felcsíkozzuk és egy nagy keverőtálban összekeverjük. Sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és reszelünk rá szerecsendiót, majd ráöntjük a zöldfűszeres marinádot. A tarját 180-200 fokos grillre dobjuk, és 12-15 perc alatt egyszer átfordítva készre sütjük. A salátamixet meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, hozzákeverjük a marinált zöldségeket és a megsült tarjával tálaljuk, egy pohár IPA sör társaságában.

sorben-pacolt-tarja-zoldsalataval-2
Sörben pácolt tarja grillezett cukkinivel és paprikával felturbózott zöldsalátával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 60 perc

 

Ha tetszett a sörben pácolt tarja grillezett cukkinivel és paprikával felturbózott zöldsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése