Brutális kaják

Sültpaprikássertéstarjakukoricasalsával

Sült paprikás sertéstarja kukoricasalsával

Hozzávalók
A sült paprikához
3 db
kaliforniai paprika
50 ml
extra szűz olívaolaj
só, bors
0.5 db
lime héja
1 csipet
fűszerkömény
A kukoricaveloutéhoz
500 ml
víz
250 g
konzerv kukorica
1 tk
currypor
0.5 tk
fűszerkömény
só, bors
100 ml
cukrozatlan habtejszín
A kukoricasalsához
100 g
csabai kolbász
2 ek
extra szűz olívaolaj
200 g
konzerv kukorica
3 db
csemegeuborka
0.5 csokor
friss kapor
0.5 fej
lila hagyma
1 db
lime héja
A húshoz
500 g
sertéstarja
(2 vastag szelet)
1 ek
olívaolaj
só, bors
A tálaláshoz
néhány kaporlevél

Elkészítés

A sült paprikás sertéstarja elkészítését azzal kezdjük, hogy a paprikák csumáját kivágjuk, és a talpukra állítva egy rácsra helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A kukoricaveloutéhoz egy fazékba öntjük a vizet, beleszórjuk a kukoricát, majd a curryvel, a köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és közepes lángon puhára pároljuk.

A salsához egy közepes lángon felmelegített serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a felkockázott kolbász zsírját. Meglocsoljuk az olívaolajjal és mikor kicsit megpirult, hozzáadjuk a kukoricát, illetve az apró kockára vágott csemegeuborkát és az egészet átpirítjuk, majd egy keverőtálba öntjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Hozzákeverjük a finomra vágott kaprot és az apróra vágott lila hagymát, majd belereszeljük a lime héját. 

A megsült paprikákat kivesszük a sütőből, és egy tálban alufóliával lefedve hagyjuk, hogy a saját gőzében álljon pár percig. A húst megkenjük egy kevés olívaolajjal, és füstölgő serpenyőben, nagy lángon mindkét oldalát kérgesítjük. Ezután a kikapcsolt sütőbe rakjuk, hogy a maradék hővel 10-12 perc alatt készre süssük.

A kukoricaveloutéba öntünk 100 ml tejszínt és kicsit beforraljuk, majd egy turmixgépben krémesre turmixoljuk. A paprikák héjját lehúzzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Locsolunk rá egy kevés olívaolajat, majd reszelt limehéjjal és köménnyel fűszerezzük. 

A húst kivesszük a sütőből és pár percig pihentetjük, közben másfél percenként fordítunk rajta egyet. Ezután sóval, borssal fűszerezzük és felszeleteljük. Halmozunk rá a sült paprikából és a kolbászos salsából, majd mellé öntünk a kukoricaveloutéból és pár szál friss kaporral díszítjük.

A sült paprikás sertéstarja videós receptjét ITT találod!

sült paprikás sertéstarja
Sült paprikás sertéstarja kukoricasalsával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 35-40 perc

Még több tarja:

Fokhagymás tarja juhtúrós puliszkával

Mustáros-ketchupos tejszínben sült tarja

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A Konyhafőnök versenyzőinek abból kell főzniük, amit a hűtőben és a kamrában találnak, én is így tettem most és nagyra nyitottam a hűtő-kamra ajtót. Vajon mit rejtenek? :)

Hozzávalók

2 főre
A sült paprikához
3 db
kaliforniai paprika
50 ml
extra szűz olívaolaj
só, bors
0.5 db
lime héja
1 csipet
fűszerkömény
A kukoricaveloutéhoz
500 ml
víz
250 g
konzerv kukorica
1 tk
currypor
0.5 tk
fűszerkömény
só, bors
100 ml
cukrozatlan habtejszín
A kukoricasalsához
100 g
csabai kolbász
2 ek
extra szűz olívaolaj
200 g
konzerv kukorica
3 db
csemegeuborka
0.5 csokor
friss kapor
0.5 fej
lila hagyma
1 db
lime héja
A húshoz
500 g
sertéstarja
(2 vastag szelet)
1 ek
olívaolaj
só, bors
A tálaláshoz
néhány kaporlevél

A sült paprikás sertéstarja elkészítését azzal kezdjük, hogy a paprikák csumáját kivágjuk, és a talpukra állítva egy rácsra helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A kukoricaveloutéhoz egy fazékba öntjük a vizet, beleszórjuk a kukoricát, majd a curryvel, a köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és közepes lángon puhára pároljuk.

A salsához egy közepes lángon felmelegített serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a felkockázott kolbász zsírját. Meglocsoljuk az olívaolajjal és mikor kicsit megpirult, hozzáadjuk a kukoricát, illetve az apró kockára vágott csemegeuborkát és az egészet átpirítjuk, majd egy keverőtálba öntjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Hozzákeverjük a finomra vágott kaprot és az apróra vágott lila hagymát, majd belereszeljük a lime héját. 

A megsült paprikákat kivesszük a sütőből, és egy tálban alufóliával lefedve hagyjuk, hogy a saját gőzében álljon pár percig. A húst megkenjük egy kevés olívaolajjal, és füstölgő serpenyőben, nagy lángon mindkét oldalát kérgesítjük. Ezután a kikapcsolt sütőbe rakjuk, hogy a maradék hővel 10-12 perc alatt készre süssük.

A kukoricaveloutéba öntünk 100 ml tejszínt és kicsit beforraljuk, majd egy turmixgépben krémesre turmixoljuk. A paprikák héjját lehúzzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Locsolunk rá egy kevés olívaolajat, majd reszelt limehéjjal és köménnyel fűszerezzük. 

A húst kivesszük a sütőből és pár percig pihentetjük, közben másfél percenként fordítunk rajta egyet. Ezután sóval, borssal fűszerezzük és felszeleteljük. Halmozunk rá a sült paprikából és a kolbászos salsából, majd mellé öntünk a kukoricaveloutéból és pár szál friss kaporral díszítjük.

A sült paprikás sertéstarja videós receptjét ITT találod!

sült paprikás sertéstarja
Sült paprikás sertéstarja kukoricasalsával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 35-40 perc

Még több tarja:

Fokhagymás tarja juhtúrós puliszkával

Mustáros-ketchupos tejszínben sült tarja

Ha tetszett a Sült paprikás sertéstarja kukoricasalsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept