A sült paprikás sertéstarja elkészítését azzal kezdjük, hogy a paprikák csumáját kivágjuk, és a talpukra állítva egy rácsra helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kukoricaveloutéhoz egy fazékba öntjük a vizet, beleszórjuk a kukoricát, majd a curryvel, a köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és közepes lángon puhára pároljuk.
A salsához egy közepes lángon felmelegített serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a felkockázott kolbász zsírját. Meglocsoljuk az olívaolajjal és mikor kicsit megpirult, hozzáadjuk a kukoricát, illetve az apró kockára vágott csemegeuborkát és az egészet átpirítjuk, majd egy keverőtálba öntjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Hozzákeverjük a finomra vágott kaprot és az apróra vágott lila hagymát, majd belereszeljük a lime héját.
A megsült paprikákat kivesszük a sütőből, és egy tálban alufóliával lefedve hagyjuk, hogy a saját gőzében álljon pár percig. A húst megkenjük egy kevés olívaolajjal, és füstölgő serpenyőben, nagy lángon mindkét oldalát kérgesítjük. Ezután a kikapcsolt sütőbe rakjuk, hogy a maradék hővel 10-12 perc alatt készre süssük.
A kukoricaveloutéba öntünk 100 ml tejszínt és kicsit beforraljuk, majd egy turmixgépben krémesre turmixoljuk. A paprikák héjját lehúzzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Locsolunk rá egy kevés olívaolajat, majd reszelt limehéjjal és köménnyel fűszerezzük.
A húst kivesszük a sütőből és pár percig pihentetjük, közben másfél percenként fordítunk rajta egyet. Ezután sóval, borssal fűszerezzük és felszeleteljük. Halmozunk rá a sült paprikából és a kolbászos salsából, majd mellé öntünk a kukoricaveloutéból és pár szál friss kaporral díszítjük.
A sült paprikás sertéstarja videós receptjét ITT találod!

Elkészítési idő: 35-40 perc