Mustáros-ketchupos tejszínben sült tarja

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

8 szelet tarja
só, bors
600 ml tejszín (kb.)
150 ml ketchup
50 ml mustár
3 gerezd fokhagyma
50 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mustáros-ketchupos tejszínben sült tarja

Mikor kollégista voltam, rengetegszer készítettem magunknak ezt az ételt. Igaz, leginkább akkor, amikor sikerült költséghatékonyan megúszni a szerdai mulatságot, és a hazaút költségein felül maradt még némi zsebpénzünk is. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

8 szelet tarja
só, bors
600 ml tejszín (kb.)
150 ml ketchup
50 ml mustár
3 gerezd fokhagyma
50 g vaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mustáros tarja elkészítéséhez a hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk. Ha nincs klopfolónk, nyugodtan használjuk a tenyerünket. 🙂 Ezután sózzuk, borsozzuk.

A tejszínt egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a ketchupot, a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd alaposan elkeverjük. A tejszínes szószba rétegezzük a húsokat úgy, hogy mindenhol jól ellepje a tejszín (a kezünkkel nyugodtan dörzsöljük jól be a hússzeleteket), és hagyjuk pácolódni legalább 1-2 órán át. Az sem baj, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük. 

Egy kivajazott sütőtálba tesszük a húst, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük. 

Míg sül a mustáros tarja, elkészítjük a köretet. A tökéletes főtt rizs receptje itt található.

Mikor letelt a tarja sülési ideje, kivesszük a sütőből, és fólia nélkül további 10-15 percig sütjük.

Tányérra szedjük a rizst, melléhelyezzük a húst, és meglocsoljuk kevés szafttal.

Mustáros tarja
Mustáros tarja
  • Elkészítési idő: kb. 100 perc + minimum 1 óra pácolás

Ha tetszett a mustáros tarja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?