Hozzávalók
A húshoz
- 8 szelet tarja
- só, bors
- 600 ml tejszín (kb.)
- 150 ml ketchup
- 50 ml mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
Hozzávalók
A húshoz
- 8 szelet tarja
- só, bors
- 600 ml tejszín (kb.)
- 150 ml ketchup
- 50 ml mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
A mustáros tarja elkészítéséhez a hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk. Ha nincs klopfolónk, nyugodtan használjuk a tenyerünket. 🙂 Ezután sózzuk, borsozzuk.
@streetkitchenhu Mustáros-ketchupos tejszínben sült tarja. 🥩 #meat #foodtiktok #cooktok #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @eislerzsolti ♬ I Like It – Cardi B & Bad Bunny & J Balvin
A tejszínt egy keverőtálba tesszük (fontos, hogy habtejszín legyen, ne főzőtejszín, különben a szósz nem lesz elég sűrű). Hozzáadjuk a ketchupot, a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd alaposan elkeverjük. A tejszínes szószba rétegezzük a húsokat úgy, hogy mindenhol jól ellepje a tejszín (a kezünkkel nyugodtan dörzsöljük jól be a hússzeleteket), és hagyjuk pácolódni legalább 1-2 órán át. Az sem baj, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
Egy kivajazott sütőtálba tesszük a húst, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük.
Míg sül a mustáros tarja, elkészítjük a köretet. A tökéletes főtt rizs receptje itt található.
Mikor letelt a tarja sülési ideje, kivesszük a sütőből, és fólia nélkül további 10-15 percig sütjük.
Tányérra szedjük a rizst, melléhelyezzük a húst, és meglocsoljuk kevés szafttal.
- Elkészítési idő: kb. 100 perc + minimum 1 óra pácolás
Ha tetszett a mustáros tarja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!