Brutális kaják

Amerikaipuliszka

Amerikai puliszka

Hozzávalók
25 g
vaj
frissen őrölt bors
chorizo kolbász
2 db
tojás
2 ek
ecet
friss bazsalikom
1 db
portobello gomba
A puliszkához:
0.5 tk
200 ml
tej
550 ml
víz
150 g
fehér kukoricadara (ha nincs, jó a klasszik is))
15 g
vaj
50 g
cheddar sajt

Elkészítés
A tejet és a vizet elkeverjük, majd beletesszük a kukoricadarát és a sót és habverővel folyamatosan keverve kb. 30 perc alatt készre főzzük. Az utolsó 5 percben beledobjuk a vajat is és elkeverjük benne a reszelt cheddart és kész!  A kolbászt felkarikázzuk, kisütjük, a gombát nagyobb darabokra vágva egy forró serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk néhány perc alatt és a végén hozzádobjuk a vajat is, majd sózzuk, borsozzuk. Buggyantott tojást készítünk: vizet forralunk, mehet bele 1-2 evőkanál ecet. Ha forr a víz egy merőkanalat teszünk bele és a feltört tojást a merőkanálba öntjük finoman, a lángot alacsonyabbra vesszük alatta, majd innentől még 3 percig főzzük és kész is. A kolbászokat, gombát és a buggyantott tojást a puliszkára halmozzuk és már tálalhatjuk is.

www.streetkitchen.hu

Cheddaros puliszka pirított chorizoval és buggyantott tojással. Mi kell ennél több? Szerintem semmi, úgyhogy be az arcba!

Hozzávalók

2 főre
25 g
vaj
frissen őrölt bors
chorizo kolbász
2 db
tojás
2 ek
ecet
friss bazsalikom
1 db
portobello gomba
A puliszkához:
0.5 tk
200 ml
tej
550 ml
víz
150 g
fehér kukoricadara (ha nincs, jó a klasszik is))
15 g
vaj
50 g
cheddar sajt
A tejet és a vizet elkeverjük, majd beletesszük a kukoricadarát és a sót és habverővel folyamatosan keverve kb. 30 perc alatt készre főzzük. Az utolsó 5 percben beledobjuk a vajat is és elkeverjük benne a reszelt cheddart és kész!  A kolbászt felkarikázzuk, kisütjük, a gombát nagyobb darabokra vágva egy forró serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk néhány perc alatt és a végén hozzádobjuk a vajat is, majd sózzuk, borsozzuk. Buggyantott tojást készítünk: vizet forralunk, mehet bele 1-2 evőkanál ecet. Ha forr a víz egy merőkanalat teszünk bele és a feltört tojást a merőkanálba öntjük finoman, a lángot alacsonyabbra vesszük alatta, majd innentől még 3 percig főzzük és kész is. A kolbászokat, gombát és a buggyantott tojást a puliszkára halmozzuk és már tálalhatjuk is.

Ha tetszett az Amerikai puliszka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept