Brutális kaják

Szilvalekvárossertésoldalasvörösborosszilvával

Szilvalekváros sertésoldalas vörösboros szilvával

Hozzávalók
600 g
sertésoldalas
só, bors
3 ek
sertészsír
300 g
szilvalekvár
(minél édesebb)
3 ek
méz
(csak ha nem elég édes a lekvár)
A vörösboros szilvához
250 ml
vörösbor
kakukkfű
2 ek
cukor
3 ek
almaecet
5 - 6 db
szilva

Elkészítés

Az oldalast sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe helyezzük. Öntünk alá körülbelül 100 ml vizet, mellékanalazzuk a zsírt, és fólia nélkül 6-8 percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Miután letelt az idő, kivesszük a sütőből, a hőfokot visszavesszük 150 fokra, és alufóliával letakarva további két órán át sütjük a húst. Miután letelt a két óra, az oldalas már teljesen puha. Ekkor jó vastagon bekenjük a szilvalekvárral, és ismét fólia nélkül, 200 fokra visszatoljuk a sütőbe kb. 10 percre. Ha nem elég édes a szilvalekvár, belekeverünk 3 evőkanál mézet, és úgy kenjük be vele a húst. Ha elkezd feketedni az oldalas, ne ijedjünk meg, nem a megégés jele, csupán a cukortartalmából adódóan elkezd karamellizálódni az amúgy is sötét színű lekvár, az adja a húsnak ezt a színt.

A vörösboros szilvához felforraljuk a bort, majd beletesszük a kakukkfüvet, a cukrot és az almaecetet. A szilvákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magjukat, és 5 percig főzzük a cukros-ecetes vörösborban. Az oldalast a vörösboros szilvával és rizzsel tálaljuk.

Szilvalekváros sertésoldalas vörösboros szilvával
Szilvalekváros sertésoldalas vörösboros szilvával

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Lekváros hús? Igen. Elhiszem, hogy első blikkre furán hangzik, de feltétlenül próbáljátok ki. És a színe se ijesszen meg, tipikus esete annak, amikor valami ronda, de finom. :) Viszont az íze mindent kárpótol. Remélem, meghoztam hozzá a kedveteket. ;)

Hozzávalók

2 - 3 főre
600 g
sertésoldalas
só, bors
3 ek
sertészsír
300 g
szilvalekvár
(minél édesebb)
3 ek
méz
(csak ha nem elég édes a lekvár)
A vörösboros szilvához
250 ml
vörösbor
kakukkfű
2 ek
cukor
3 ek
almaecet
5 - 6 db
szilva

Az oldalast sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe helyezzük. Öntünk alá körülbelül 100 ml vizet, mellékanalazzuk a zsírt, és fólia nélkül 6-8 percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Miután letelt az idő, kivesszük a sütőből, a hőfokot visszavesszük 150 fokra, és alufóliával letakarva további két órán át sütjük a húst. Miután letelt a két óra, az oldalas már teljesen puha. Ekkor jó vastagon bekenjük a szilvalekvárral, és ismét fólia nélkül, 200 fokra visszatoljuk a sütőbe kb. 10 percre. Ha nem elég édes a szilvalekvár, belekeverünk 3 evőkanál mézet, és úgy kenjük be vele a húst. Ha elkezd feketedni az oldalas, ne ijedjünk meg, nem a megégés jele, csupán a cukortartalmából adódóan elkezd karamellizálódni az amúgy is sötét színű lekvár, az adja a húsnak ezt a színt.

A vörösboros szilvához felforraljuk a bort, majd beletesszük a kakukkfüvet, a cukrot és az almaecetet. A szilvákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magjukat, és 5 percig főzzük a cukros-ecetes vörösborban. Az oldalast a vörösboros szilvával és rizzsel tálaljuk.

Szilvalekváros sertésoldalas vörösboros szilvával
Szilvalekváros sertésoldalas vörösboros szilvával

Ha tetszett a Szilvalekváros sertésoldalas vörösboros szilvával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept