Brutális kaják

Sörbenpárolttarjáshamburgerzöldfűszeresmajonézzel

Sörben párolt tarjás hamburger zöldfűszeres majonézzel

Hozzávalók
A zöldfűszeres majonézhez
100 g
majonéz
2 gerezd
fokhagyma
0.25 db
lime leve
0.5 db
lime héja
1 csokor
friss petrezselyem
A húshoz
2 szelet
tarja
(kb. 300 g)
só, bors
1 ek
olaj
2 tk
mustár
150 ml
sör
Az összeállításhoz
1 db
paradicsom
1 ek
olaj
2 db
grillezni való camembert sajt
2 db
hamburgerzsemle
160 g
savanyú káposzta

Elkészítés

A tarjás hamburger szószához a majonézbe belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a lime levét, reszelt héját és a finomra vágott petrezselymet. A paradicsomot karikákra vágjuk, és tálalásig félretesszük. Füstölésig melegítünk egy száraz serpenyőt, közben a tarját sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát vékonyan megkenjük az olajjal, majd oldalanként kb. 2 percig sütjük. Amikor megfordítjuk, a megsült oldalát megkenjük a mustárral. Amikor mindkét oldala szépen megpirult, felöntjük a sörrel és fedő alatt, most már mérsékelt hőfokon 2-3 percig pároljuk. A megsült húsokat kivesszük a serpenyőből.

Egy tiszta serpenyőben olajat hevítünk, és a sajtok mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütjük. A húsos serpenyőt visszatesszük a főzőlapra, és az elfelezett bucik belsejét 1 perc alatt megpirítjuk. A zsemle alját megkenjük a majonézzel, ráteszünk egy szelet húst, a sajtot, a paradicsomot, a savanyú káposztát és végül a buci tetejét, amit szintén megkenünk a majonézzel.

A tarjás hamburger elkészítési ideje: 20 perc

tarjás hamburger
Sörben párolt tarjás hamburger zöldfűszeres majonézzel

Még több brutális hamburger:

Brutál ropogós csirkeburger

Retró hamburger

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mostantól kezdve vigyáznom kell, mert ha a bajorok meglátják ezt a receptet, akkor egész biztos azt fogják mondani, hogy ez az ő nemzeti hamburgerük. :) Pedig nem, de valóban erősen bajor jegyeket hordoz magában.

Hozzávalók

2 darabhoz
A zöldfűszeres majonézhez
100 g
majonéz
2 gerezd
fokhagyma
0.25 db
lime leve
0.5 db
lime héja
1 csokor
friss petrezselyem
A húshoz
2 szelet
tarja
(kb. 300 g)
só, bors
1 ek
olaj
2 tk
mustár
150 ml
sör
Az összeállításhoz
1 db
paradicsom
1 ek
olaj
2 db
grillezni való camembert sajt
2 db
hamburgerzsemle
160 g
savanyú káposzta

A tarjás hamburger szószához a majonézbe belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a lime levét, reszelt héját és a finomra vágott petrezselymet. A paradicsomot karikákra vágjuk, és tálalásig félretesszük. Füstölésig melegítünk egy száraz serpenyőt, közben a tarját sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát vékonyan megkenjük az olajjal, majd oldalanként kb. 2 percig sütjük. Amikor megfordítjuk, a megsült oldalát megkenjük a mustárral. Amikor mindkét oldala szépen megpirult, felöntjük a sörrel és fedő alatt, most már mérsékelt hőfokon 2-3 percig pároljuk. A megsült húsokat kivesszük a serpenyőből.

Egy tiszta serpenyőben olajat hevítünk, és a sajtok mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütjük. A húsos serpenyőt visszatesszük a főzőlapra, és az elfelezett bucik belsejét 1 perc alatt megpirítjuk. A zsemle alját megkenjük a majonézzel, ráteszünk egy szelet húst, a sajtot, a paradicsomot, a savanyú káposztát és végül a buci tetejét, amit szintén megkenünk a majonézzel.

A tarjás hamburger elkészítési ideje: 20 perc

tarjás hamburger
Sörben párolt tarjás hamburger zöldfűszeres majonézzel

Még több brutális hamburger:

Brutál ropogós csirkeburger

Retró hamburger

Ha tetszett a Sörben párolt tarjás hamburger zöldfűszeres majonézzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept