Hozzávalók
- 1 fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
- 400 g darált marhahús
- 1 ek darált paprikakrém
- 30 ml olaj
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 ek ketchup
- 4 ek mustár
- 2 levél fejes saláta
- 4 szelet trappista sajt
- 6 szelet kígyóuborka
- 250 g csalamádé
Hozzávalók
- 1 fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
- 400 g darált marhahús
- 1 ek darált paprikakrém
- 30 ml olaj
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 ek ketchup
- 4 ek mustár
- 2 levél fejes saláta
- 4 szelet trappista sajt
- 6 szelet kígyóuborka
- 250 g csalamádé
A hagymát és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, és tálalásig félretesszük. A húst egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a paprikakrémet, és jól elkeverjük. Egy serpenyőbe olajat teszünk, felforrósítjuk, és két, kb. 200 g-os húspogácsát formázunk a húsból, majd oldalanként kb. 4 percig sütjük. Ha szeretnénk, hogy ráolvadjon a sajt, akkor a forró húsra tesszük, ha nem, akkor csak a tálaláskor helyezzük majd rá.
A zsemlét félbevágjuk, és abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, oldalanként 1-1 perc alatt kicsit megpirítjuk. A zsemle alját megkenjük egy kevés ketchuppal és mustárral, ráhelyezünk egy salátalevelet, majd a húst, erre a sajtot, azután a hagymakarikákat, a paradicsomot és az uborkát. Erre teszünk egy kis maréknyit a csalamádéból, majd a buci tetejét is megkenjük ketchuppal és mustárral, végül ráhelyezzük a hamburgerre.
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a retró hamburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!