Brutális kaják

Tejszínes-marhahúsgolyósspagetti

Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti

Hozzávalók
5 - 6 ek
olívaolaj
2 - 3 fej
hagyma
5 - 6 gerezd
fokhagyma
2 tk
oregánó
1 tk
füstölt paprika
300 ml
fehérbor
300 ml
marhaalaplé
1 csipet
chilipehely
só, bors
30 g
parmezán
1 kis csokor
bazsalikom
A húsgolyóhoz
800 g
darált marhahús
1 ek
oregánó
1 ek
fokhagymapor
só, bors
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
bazsalikomlevél
parmezán
500 ml
tejszín

Elkészítés

A tejszínes-marhahúsgolyós spagetti elkészítésének első lépéseként a marhahúst befűszerezzük, majd addig mócsingoljuk, amíg egy egynemű masszává nem vált, majd golflabdától kicsit kisebb gombócokat formázunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben nagy hőmérsékleten kérgesítsük az olajon, majd kiszedjük. 

A visszamaradt olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd amikor már összeesett és üvegesre pirult, akkor félrehúzzuk, rátesszük az oregánót, a füstölt paprikát, elkeverjük, felöntjük a fehérborral, és negyedére forraljuk. Ekkor jöhet az alaplé és a tejszín, majd egy botmixerrel leturmixoljuk, visszatesszük a húsgolyókat, beletesszük a chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk, és addig rotyogtatjuk, amíg a húsgolyók készre főttek, a szószunk pedig besűrűsödött és redukálódott. 1 teáskanál keményítővel sűrítünk rajta, ha szükségesnek tartjuk (a keményítőt egy kevés hideg vízzel keverjük ki előtte, és úgy öntsük a mártáshoz). Hozzákeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott bazsalikomot. Főtt spagettivel tálaljuk, bazsalikommal, parmezánnal díszítjük. Jól illik hozzá egy pohár sör, vagy egy testesebb vörösbor is.

Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti

www.streetkitchen.hu

Spagettiből meg úgy alapvetően tésztából sosem elég, jöhet belőle egy kondérral. Na jó, ez lehet, hogy nem a legkönnyebben emészthető kaja, a legjobb, ha utána tudtok egyet sziesztázni, mert garantált a kajakóma.

Hozzávalók

4 főre
5 - 6 ek
olívaolaj
2 - 3 fej
hagyma
5 - 6 gerezd
fokhagyma
2 tk
oregánó
1 tk
füstölt paprika
300 ml
fehérbor
300 ml
marhaalaplé
1 csipet
chilipehely
só, bors
30 g
parmezán
1 kis csokor
bazsalikom
A húsgolyóhoz
800 g
darált marhahús
1 ek
oregánó
1 ek
fokhagymapor
só, bors
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
bazsalikomlevél
parmezán
500 ml
tejszín

A tejszínes-marhahúsgolyós spagetti elkészítésének első lépéseként a marhahúst befűszerezzük, majd addig mócsingoljuk, amíg egy egynemű masszává nem vált, majd golflabdától kicsit kisebb gombócokat formázunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben nagy hőmérsékleten kérgesítsük az olajon, majd kiszedjük. 

A visszamaradt olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd amikor már összeesett és üvegesre pirult, akkor félrehúzzuk, rátesszük az oregánót, a füstölt paprikát, elkeverjük, felöntjük a fehérborral, és negyedére forraljuk. Ekkor jöhet az alaplé és a tejszín, majd egy botmixerrel leturmixoljuk, visszatesszük a húsgolyókat, beletesszük a chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk, és addig rotyogtatjuk, amíg a húsgolyók készre főttek, a szószunk pedig besűrűsödött és redukálódott. 1 teáskanál keményítővel sűrítünk rajta, ha szükségesnek tartjuk (a keményítőt egy kevés hideg vízzel keverjük ki előtte, és úgy öntsük a mártáshoz). Hozzákeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott bazsalikomot. Főtt spagettivel tálaljuk, bazsalikommal, parmezánnal díszítjük. Jól illik hozzá egy pohár sör, vagy egy testesebb vörösbor is.

Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti

Ha tetszett a Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept