Brutális kaják

Felturbózotttojásosnokedlitofubaconnel

Felturbózott tojásos nokedli tofubaconnel

Hozzávalók
A nokedlialaphoz
300 g
finomliszt
1 tk
230 ml
víz
1 db
tojás
2 ek
étolaj
A sajtszószhoz
40 g
finomliszt
1 tk
reszelt szerecsendió
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
350 ml
tej
80 g
vörös cheddar
50 g
füstölt sajt
60 g
trappista sajt
A rántottához
1 csipet
5 db
tojás
A tofubaconhöz
150 g
füstölt tofu
2 ek
étolaj
2 ek
szójaszósz
1 tk
sűrített paradicsom
0.5 tk
fűszerpaprika
0.5 tk
fokhagymapor
őrölt bors
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma
70 g
vaj
40 g
vaj

Elkészítés

A tojásos nokedli tofubaconnel egy igazi vega csemege. Első lépésként a nokedlihez egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet, a sót, a vizet, a tojást és 1 ek olajat, majd enyhén lobogó sós vízbe szaggatjuk. Mikor felúsztak a víz tetejére, leszűrjük és elkeverjük a maradék 1 ek olajjal, hogy ne ragadjon össze.

A sajtszószhoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Habverővel alaposan elkeverjük, majd felöntjük a tejjel és beleszórjuk a háromféle reszelt sajtot. Addig kevergetjük, amíg a sajtok felolvadnak és besűrűsödik a mártás, aztán félrehúzzuk. 

A rántottához egy serpenyőben vagy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat és erre ráöntjük a csipet sóval felvert tojásokat. Közepes lángon, néha mozgatva és óvatosan kevergetve elkészítjük a kissé még folyós rántottánkat, majd kiszedjük egy tálba. 

A tofut apróra kockázzuk és egy serpenyőben, magas hőmérsékleten lepirítjuk az olajon. Közben egy tálban kikeverjük a szójaszószt a sűrített paradicsommal, a fokhagymaporral, a fűszerpaprikával és borssal. Mikor aranybarnára pirult a tofu, ráöntjük a szójás keveréket és 2 perc alatt összeforraljuk. 

Egy tepsiben elkeverjük a nokedlit a rántottával és a sajtszósszal. Rászórjuk a tetejére a tofubacont, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Frissen aprított újhagymával tálaljuk.

felturbozott-tojasos-nokedli-tofubaconnel
Felturbózott tojásos nokedli tofubaconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem kell tovább keresgélned! Itt a legújabb kedvenced, a felturbózott tojásos nokedli, amit összekevertem egy nagy adag sajtszósszal, hogy igazán cuccos legyen. Ígérem, erre rá fogsz kattanni!

Hozzávalók

1 15 cm átmérőjű, kör alakú tepsihez
A nokedlialaphoz
300 g
finomliszt
1 tk
230 ml
víz
1 db
tojás
2 ek
étolaj
A sajtszószhoz
40 g
finomliszt
1 tk
reszelt szerecsendió
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
350 ml
tej
80 g
vörös cheddar
50 g
füstölt sajt
60 g
trappista sajt
A rántottához
1 csipet
5 db
tojás
A tofubaconhöz
150 g
füstölt tofu
2 ek
étolaj
2 ek
szójaszósz
1 tk
sűrített paradicsom
0.5 tk
fűszerpaprika
0.5 tk
fokhagymapor
őrölt bors
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma
70 g
vaj
40 g
vaj

A tojásos nokedli tofubaconnel egy igazi vega csemege. Első lépésként a nokedlihez egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet, a sót, a vizet, a tojást és 1 ek olajat, majd enyhén lobogó sós vízbe szaggatjuk. Mikor felúsztak a víz tetejére, leszűrjük és elkeverjük a maradék 1 ek olajjal, hogy ne ragadjon össze.

A sajtszószhoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Habverővel alaposan elkeverjük, majd felöntjük a tejjel és beleszórjuk a háromféle reszelt sajtot. Addig kevergetjük, amíg a sajtok felolvadnak és besűrűsödik a mártás, aztán félrehúzzuk. 

A rántottához egy serpenyőben vagy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat és erre ráöntjük a csipet sóval felvert tojásokat. Közepes lángon, néha mozgatva és óvatosan kevergetve elkészítjük a kissé még folyós rántottánkat, majd kiszedjük egy tálba. 

A tofut apróra kockázzuk és egy serpenyőben, magas hőmérsékleten lepirítjuk az olajon. Közben egy tálban kikeverjük a szójaszószt a sűrített paradicsommal, a fokhagymaporral, a fűszerpaprikával és borssal. Mikor aranybarnára pirult a tofu, ráöntjük a szójás keveréket és 2 perc alatt összeforraljuk. 

Egy tepsiben elkeverjük a nokedlit a rántottával és a sajtszósszal. Rászórjuk a tetejére a tofubacont, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Frissen aprított újhagymával tálaljuk.

felturbozott-tojasos-nokedli-tofubaconnel
Felturbózott tojásos nokedli tofubaconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ha tetszett a Felturbózott tojásos nokedli tofubaconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept