Ha azt mondjuk, hogy iskolai kirándulás vagy buszos túra, te is egyből az orrodban érzed a fasírozottas szendvics illatát? Nem hiába, a fasírt megkerülhetetlen eleme a magyar konyhának. Kortól függetlenül imádjuk magában csipegetni, és valljuk be: ez az első, amit kieszünk minden főzelékből is! 😀 Ezúttal a szaftos, kívül ropogós, belül puha fasírtok előtt tisztelgünk, amiket a család kisebb és nagyobb tagjai is imádni fognak.
Perfekt fasírt
Kezdjük is a sort az ultimate alaprecepttel, egyenesen a menzakaják koronázatlan királyától, Lajostól! Ez az a szaftos, fűszeres, ropogós fasírozott, ami épp olyan tökéletes kísérője a krumplifőzeléknek, mint amilyen jól passzol egy sima fasírtos szendóba is. Megunhatatlan!
Tojással töltött fasírt
Valószínűleg senkinek sem kell hosszasan bizonygatnunk azt, hogy a fasírttal önmagában is jól lehet lakni. De ha egy fullos főételt kerekítenétek belőle, akkor töltsétek meg főtt tojással! Ezt a verziót azok a kicsik is értékelni fogják, akik a Stefánia-vagdaltra csak hevesen rázzák a fejüket… 😀
Gluténmentes fasírt
Ha gluténérzékeny vendéget is vártok a családi összeröffenésre vagy a gyerekzsúrra, akkor sem kell száműzni a menüről a klasszik, panírba forgatott fasírtot! Szimplán csak dobjatok össze pár nappal előtte egy házi gluténmentes morzsát, ahogy Zsolti is tette, és ezt használjátok a fasírtgyártáshoz. Senki észre sem fogja venni a különbséget!
Lencsefasírt krumplisalátával
Ránézésre teljesen átlagos fasírtnak tűnik, de csak arról van szó, hogy nagyon jól álcázza magát! Ez ugyanis egy húsmentes, vega fasírt, ami lencséből készül. Ebből az alapanyagból is tartalmas, szaftos és laktató fasírtot süthettek – a király majonézes salival együtt pedig falni fogják a gyerkőcök is!
Húsgolyók air fryerben
Apró kezekbe apró fasírt való! 😊 Ha a méretes fasírtkorong helyett ti is a kisebb, egyben falatozható verziót csípitek, akkor íme. Ezekkel a kis húsgolyókkal villámgyorsan meglesztek, és még az olajszagot is megspórolhatjátok velük, mert air fryerben sülnek készre.
Marokkói pulykafasírt
Előre szólunk: ebből a dzsinnfalatka fantázianevű fasírtból rögtön dupla adagot érdemes sütni, hogy biztosan jusson a kisebb és a nagyobb tesóknak is! Ha pedig tahini és só-bors nélkül kevered be a masszát, akkor babáknak is kínálhatod, ők is imádni fogják.
Sajttal töltött rántott fasírt
Na mi az az alapanyag (a csokin kívül persze), amire minden gyerek azonnal igent mond? Naná, hogy a sajt! Ebből is csempészhetsz a fasírtba, a nyúlós, olvadt meglepetés láttán egyből felcsillan majd az aprónép szeme.
Ha tetszett a fasirt toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!