Fantasztikus desszertek

Áfonyáskókuszoscsigák,fehércsokismázzal

Áfonyás kókuszos csigák, fehércsokis mázzal

Hozzávalók
A tésztához
500 g
liszt
3 tk
szárított élesztő
1 tk
2 ek
cukor
280 ml
tej
100 g
olvasztott vaj
2 db
tojás
A kókuszos krémhez
180 g
kókuszkrém
4 ek
kókuszreszelék
180 g
cukor
1 tk
vaníliakivonat
80 g
puha vaj
1 nagy marék
fagyasztott áfonya
A mázhoz
200 g
fehércsoki
150 ml
kókusztejszín
A tepsi kikenéséhez
liszt
vaj

Elkészítés
A tésztához a lisztet, élesztőt, sót, cukrot összekeverjük, majd beleöntjük a tojásokkal elkevert tejet, elkezdjük összekeverni a tésztát. Amikor összeállt, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, ezután alaposan kidagasztjuk. Lefedjük és 1 órán át kelesztjük. Közben megcsináljuk a krémet: a vajat a cukorral és vaníliával kihabosítjuk. Ekkor belekeverjük a kókuszkrémet és a kókuszreszeléket is.
Ha megkelt a tészta kb. 1,5-2 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a kókuszos krémmel. Feltekerjük és kb. 6-7 cm vastag darabokat vágunk belőle és kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk őket. Letakarjuk és hagyjuk fél órán át kelni. Ha megkelt, megszórjuk az áfonyával és 200 fokra előmelegített  sütőben 30 percig sütjük.
Közben a mázhoz a kókusztejszínt felmelegítjük és elkeverjük a csokit benne. Ha megsültek a csigák, lekenjük a máz harmadával, hagyjuk fél órát állni, majd újabb adag mázzal öntjük le. Tálalásnál a maradék fehércsokis mázat is ráönthetjük.

www.streetkitchen.hu

Ha van egy kis időtök, ezért a kókuszos csigáért abszolút megéri 1 órával hamarabb felkelni, hogy ilyen csodás reggelitek legyen. Nyilván nem csak napindítónak ajánljuk, de ha akkor eszitek, talán kevesebb az esélye, hogy instant cukorbetegséget kapjatok, mert előtettek az egész nap, hogy lemozogjátok. :D Szóval hajrá, süssétek meg a családnak, nagy eséllyel lesz a fahéjas csiga vetélytársa! :D

Hozzávalók

1 db 20x20 cm-es tepsihez
A tésztához
500 g
liszt
3 tk
szárított élesztő
1 tk
2 ek
cukor
280 ml
tej
100 g
olvasztott vaj
2 db
tojás
A kókuszos krémhez
180 g
kókuszkrém
4 ek
kókuszreszelék
180 g
cukor
1 tk
vaníliakivonat
80 g
puha vaj
1 nagy marék
fagyasztott áfonya
A mázhoz
200 g
fehércsoki
150 ml
kókusztejszín
A tepsi kikenéséhez
liszt
vaj
A tésztához a lisztet, élesztőt, sót, cukrot összekeverjük, majd beleöntjük a tojásokkal elkevert tejet, elkezdjük összekeverni a tésztát. Amikor összeállt, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, ezután alaposan kidagasztjuk. Lefedjük és 1 órán át kelesztjük. Közben megcsináljuk a krémet: a vajat a cukorral és vaníliával kihabosítjuk. Ekkor belekeverjük a kókuszkrémet és a kókuszreszeléket is.
Ha megkelt a tészta kb. 1,5-2 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a kókuszos krémmel. Feltekerjük és kb. 6-7 cm vastag darabokat vágunk belőle és kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk őket. Letakarjuk és hagyjuk fél órán át kelni. Ha megkelt, megszórjuk az áfonyával és 200 fokra előmelegített  sütőben 30 percig sütjük.
Közben a mázhoz a kókusztejszínt felmelegítjük és elkeverjük a csokit benne. Ha megsültek a csigák, lekenjük a máz harmadával, hagyjuk fél órát állni, majd újabb adag mázzal öntjük le. Tálalásnál a maradék fehércsokis mázat is ráönthetjük.

Ha tetszett az Áfonyás kókuszos csigák, fehércsokis mázzal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept