
A tésztához a cukrot habosra keverjük a vajjal és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a masszához keverjük ezt is. A tészta egyik felét egy 18 cm átmérőjű formába simítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a tejet, majd ezt a masszát egy másik formába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük, átsültek-e. A sziruphoz a lefőzött kávét összekeverjük a cukorral, pár percig forraljuk, majd félretesszük. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét is. A krémet 3 részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a vízben feloldott kávét, a másikba pedig az olvasztott étcsokit. A kihűlt tortalapokat kettévágjuk, és mindegyiket meglocsoljuk a kávésziruppal. A lapokat egymásra rétegezzük (sötét-világos-sötét-világos) és rétegenként kenünk közéjük a háromféle krémből. A díszítéshez való olvasztott étcsokit elkeverjük az olajjal és lecsorgatjuk vékony sugárban a torta szélén. A maradék krémet habzsákokba töltjük. A csokis krémmel körbekenjük a torta alsó részét, a kávéssal a középső részt a natúrral pedig a felső részt. Nem baj ha a rétegek kicsit összemosódnak, ettől lesz átmenetes színű a tortánk. A maradék krémmel díszítjük a torta tetejét, és kevés kakaóport szórunk rá. (Amennyiben nincs habzsákunk, csak kenjük körbe a tortát a háromféle krémmel, így kissé márványos lesz a torta).




