Fantasztikus desszertek

Bismarckfánk

Bismarck fánk

Hozzávalók
A tésztához
145 ml
langyos tej
1 ek
porcukor
15 g
friss élesztő
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 csipet
30 g
olvasztott vaj
1 ek
rum
1 db
tojássárgája
A töltelékhez
20 g
csokis pudingpor
3 ek
kristálycukor
260 ml
tej
250 g
puha vaj
A tálaláshoz
2 ek
porcukor

Elkészítés

A bismarck fánk tésztához a tejbe szórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10 perc alatt felfutni. 

A lisztet egy tálba tesszük a sóval és a vajjal, majd ráöntjük a tejes-élesztős keveréket és a rumot, hozzáadjuk a tojássárgáját, és egy robotgéppel nagyon alaposan kidagasztjuk kb. 10 perc alatt. Lefóliázzuk, és 40-45 percig meleg helyen kelesztjük. 

Liszttel megszórt nyújtódeszkán 1,5-2 cm-es vastagságú, szögletes alappá nyújtjuk a tésztát, majd 6-7 db hosszúkás téglalappá szeleteljük. Lisztezett felületre tesszük őket, vagy a deszkán hagyjuk, letakarjuk, és újabb 20 percig kelesztjük. 

A csokitöltelék elkészítése

Közben elkészítjük a csokitölteléket. Ehhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a tejjel, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, ez forrástól számítva kb. 1-2 perc, majd langyosra hűtjük. Egy tálban kihabosítjuk a vajat egy robotgéppel, majd a kihűlt pudingot 2-3 lépésben a vajhoz keverjük és habzsákba töltjük.

A bismarck fánk sütése és töltése

A fánkok egyik oldalát 160-170 fokra melegített olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük. 

A kihűlt fánkok oldalába 2-3 kisebb lyukat szúrunk, majd habzsákból, a lyukakon keresztül megtöltjük a fánkokat. Kevés porcukorral megszórjuk, és készen is vagyunk.

Bismarck fánk csokikrémmel kézben
Bismarck fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Kelesztési idő: 60-65 perc
  • Sütési idő: 3-4 perc (adagonként)

Megértjük, ha a bismarck fánk után még több fánkra fáj a fogad! Itt is van még három szuper recept!

Csokikrémmel töltött fánk

Karamellkrémmel töltött kakaós kekszes fánk

Túróval töltött fánk

www.streetkitchen.hu

Puha fánktészta egy nagyon egyszerű, csokipudingos töltelékkel töltve. Ha nem kedvelitek a csokis ízvilágot, használjatok bátran bármilyen más ízesítésű pudingot!

Hozzávalók

6 - 7 db fánkhoz
A tésztához
145 ml
langyos tej
1 ek
porcukor
15 g
friss élesztő
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 csipet
30 g
olvasztott vaj
1 ek
rum
1 db
tojássárgája
A töltelékhez
20 g
csokis pudingpor
3 ek
kristálycukor
260 ml
tej
250 g
puha vaj
A tálaláshoz
2 ek
porcukor

A bismarck fánk tésztához a tejbe szórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10 perc alatt felfutni. 

A lisztet egy tálba tesszük a sóval és a vajjal, majd ráöntjük a tejes-élesztős keveréket és a rumot, hozzáadjuk a tojássárgáját, és egy robotgéppel nagyon alaposan kidagasztjuk kb. 10 perc alatt. Lefóliázzuk, és 40-45 percig meleg helyen kelesztjük. 

Liszttel megszórt nyújtódeszkán 1,5-2 cm-es vastagságú, szögletes alappá nyújtjuk a tésztát, majd 6-7 db hosszúkás téglalappá szeleteljük. Lisztezett felületre tesszük őket, vagy a deszkán hagyjuk, letakarjuk, és újabb 20 percig kelesztjük. 

A csokitöltelék elkészítése

Közben elkészítjük a csokitölteléket. Ehhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a tejjel, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, ez forrástól számítva kb. 1-2 perc, majd langyosra hűtjük. Egy tálban kihabosítjuk a vajat egy robotgéppel, majd a kihűlt pudingot 2-3 lépésben a vajhoz keverjük és habzsákba töltjük.

A bismarck fánk sütése és töltése

A fánkok egyik oldalát 160-170 fokra melegített olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük. 

A kihűlt fánkok oldalába 2-3 kisebb lyukat szúrunk, majd habzsákból, a lyukakon keresztül megtöltjük a fánkokat. Kevés porcukorral megszórjuk, és készen is vagyunk.

Bismarck fánk csokikrémmel kézben
Bismarck fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Kelesztési idő: 60-65 perc
  • Sütési idő: 3-4 perc (adagonként)

Megértjük, ha a bismarck fánk után még több fánkra fáj a fogad! Itt is van még három szuper recept!

Csokikrémmel töltött fánk

Karamellkrémmel töltött kakaós kekszes fánk

Túróval töltött fánk

Ha tetszett a Bismarck fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept