A kuglófhoz a vajat a cukorral habosra keverjük, majd jöhet hozzá a két tojás, a tejföl, az eszpresszó, a whisky, a vaníliamagok, és egy újabb keverés. Beleborítjuk a száraz összetevőket is (liszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só), átkeverjük, majd a homogén masszába beleforgatjuk az étcsokipasztillát (vagy kisebb darabokra vágott étcsokit) és a vörösáfonyát. A masszát szilikonos kuglófsütő formába simítjuk (vagy ha teflonos változat van otthon, kikenjük vajjal és megszórjuk vékonyan liszttel), és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, tuti elkészült-e). Legalább 20 percet pihentetjük a formában, ezután kiborítjuk belőle, és megvárjuk, amíg kihűl.
A cukormázhoz a hozzávalókat magas fokozaton egy habverővel kikeverjük, és mikor már sűrű, hófehér mázat kapunk, rusztikusan rácsorgatjuk a kuglófra. Étcsokiforgácsokkal díszítjük.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!