A torta aljához egy aprítógépben lezúzzuk a kekszet a kakaóporral, majd hozzácsorgatjuk a vajat, összekeverjük az alapot és belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába. A krémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Az egész tojásokat és a 2 fehérjét habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A krémbe keverjük a tejfölt, krémsajtot, a Tabasco szószt, és a kakaóport. A krémmel pár lépésben elkezdjük felhígítani az olvasztott csokit, majd ha már hasonló állagú mint maga a krém, akkor az egészet összeforgatjuk és az alapra öntjük.
A formát alul és a szélein körbe bevonjuk alufóliával és belerakjuk egy nagy mélyebb tepsibe, amibe a forma ⅓-áig vizet öntünk. A tepsit a tortával együtt berakjuk a sütőbe és a vízfürdőben 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük a tortát. Ha kihűlt, szeletelhetjük is.




