Fantasztikus desszertek

Chilis-csokissajttorta

Chilis-csokis sajttorta

Hozzávalók
A torta aljához
300 g
csokidarabos keksz (sima is lehet)
1 púpozott ek
kakaópor
160 g
olvasztott vaj
A krémhez
500 g
krémsajt
140 ml
tejföl
3 db
nagy tojás
2 db
tojásfehérje
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
180 g
étcsokoládé
1 nagy ek
kakaópor
2 tk

Elkészítés
A torta aljához egy aprítógépben lezúzzuk a kekszet a kakaóporral, majd hozzácsorgatjuk a vajat, összekeverjük az alapot és belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába. A krémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Az egész tojásokat és a 2 fehérjét habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A krémbe keverjük a tejfölt, krémsajtot, a Tabasco szószt, és a kakaóport. A krémmel pár lépésben elkezdjük felhígítani az olvasztott csokit, majd ha már hasonló állagú mint maga a krém, akkor az egészet összeforgatjuk és az alapra öntjük. 
A formát alul és a szélein körbe bevonjuk alufóliával és belerakjuk egy nagy mélyebb tepsibe, amibe a forma ⅓-áig vizet öntünk. A tepsit a tortával együtt berakjuk a sütőbe és a vízfürdőben 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük a tortát. Ha kihűlt, szeletelhetjük is.

www.streetkitchen.hu

A sima sajttortánál már csak a csokis sajttorta jobb. De nekünk most ez sem volt elég, ugyanis tovább extráztuk egy kis csípős szósszal, a végeredmény pedig egy pikáns, brutál finom cucc lett! Aznap frissen, vagy másnap, hűtő hidegen is isteni, ti se hagyjátok ki! 

Hozzávalók

1 db 23 cm átmérőjű formához
A torta aljához
300 g
csokidarabos keksz (sima is lehet)
1 púpozott ek
kakaópor
160 g
olvasztott vaj
A krémhez
500 g
krémsajt
140 ml
tejföl
3 db
nagy tojás
2 db
tojásfehérje
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
180 g
étcsokoládé
1 nagy ek
kakaópor
2 tk
A torta aljához egy aprítógépben lezúzzuk a kekszet a kakaóporral, majd hozzácsorgatjuk a vajat, összekeverjük az alapot és belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába. A krémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Az egész tojásokat és a 2 fehérjét habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A krémbe keverjük a tejfölt, krémsajtot, a Tabasco szószt, és a kakaóport. A krémmel pár lépésben elkezdjük felhígítani az olvasztott csokit, majd ha már hasonló állagú mint maga a krém, akkor az egészet összeforgatjuk és az alapra öntjük. 
A formát alul és a szélein körbe bevonjuk alufóliával és belerakjuk egy nagy mélyebb tepsibe, amibe a forma ⅓-áig vizet öntünk. A tepsit a tortával együtt berakjuk a sütőbe és a vízfürdőben 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük a tortát. Ha kihűlt, szeletelhetjük is.

Ha tetszett a Chilis-csokis sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept