A csokis tiramisu elkészítéséhez először a főzőtejszínt közepes hőmérsékleten felmelegítjük egy lábasban az étcsokival, és amikor teljesen felolvadt a csoki, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A habtejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait, majd robotgéppel kihabosítjuk, amíg egy kemény tejszínhabot kapunk. Ebbe beleforgatjuk a mascarponét és a csokis tejszínt – egy szép homogén krémet kell kapnunk.
A kávét egy tálban elkeverjük a kakaóporral, és jöhet az összeállítás. A tál aljába kenünk egy keveset a csokis krémből, erre mehet egy sor kakaós kávéba mártott babapiskóta. Kenünk rá egy újabb adagot a csokis krémből, megszórjuk kakaóporral, majd ismét jöhet a kávéba mártott babapiskóta, a csokis krém, a kakaópor, és így tovább egészen addig, amíg elfogynak az alapanyagok. Arra ügyeljünk, hogy a tetejére krém kerüljön. Hűtőbe tesszük
legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakát tud állni. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóporral, aztán mehet is a tiramisuzás!

- Elkészítési idő: 40 perc
- Hűtési idő: minimum 2 óra