Fantasztikus desszertek

Epresrépatorta-trifle

Epres répatorta-trifle

Hozzávalók
A répatortához
250 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
2 tk
fahéj
1 tk
őrölt szerecsendió
1 db
tojás
250 g
reszelt répa
300 g
barna cukor
1 ek
10%-os ecet
1 tk
vaníliaaroma
100 g
dió
A krémhez
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
500 ml
tej
250 g
porcukor
230 g
krémsajt
Az összeállításhoz
500 g
friss eper
200 g
dió
185 g
vaj

Elkészítés

Az epres répatorta-trifle első lépéseként a répatorta alapját készítjük el, elkeverjük a száraz összetevőket egy keverőtálban, egy másik keverőtálban pedig elkeverjük a tojást a reszelt répával, a barna cukorral és az ecettel. Apránként hozzáadagoljuk a száraz alapanyagokat, és alaposan elkeverjük. Végül hozzáadjuk a vaníliaaromát és az aprított diót. Egy 30 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a répatortánk masszáját, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Közben egy csomag vaníliás pudingporból, a tejből és 2 ek porcukorból pudingot főzünk a csomagon lévő utasítások alapján.

Egy nagy keverőtálban a vajat kihabosítjuk a maradék porcukorral, egy kézi habverő segítségével. Hozzáadjuk a krémsajtot és a vaníliapudingot is, és tovább keverjük, amíg egy sima krémet kapunk.

Az elkészült répatortát félrerakjuk kb. 60 percre, hogy kihűljön.

Felszeleteljük az epret és felaprítjuk a diót. Egy trifle-forma alját kirakjuk eperrel, majd egy adag vaníliás-krémsajtos krémet rakunk az eperrétegre. Erre elkezdjük rátépkedni a kihűlt répatortát, eperszeleteket és diót szórunk rá, majd ismét jöhet a krémből egy adag. Ezt ismételjük addig, amíg megtelik a formánk. Legfelső rétegként krém kerüljön rá, amit még megpakolunk eperszeletekkel és aprított dióval.

Berakjuk a hűtőbe kb. 4-5 órára, hogy összeálljon a trifle, majd fogyaszthatjuk is.

epres-repatorta-trifle
Epres répatorta-trifle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 35 perc
  • Hűtési idő: 5-6 óra

Még több répás desszert:

Kandírozott répás répatorta

Zé-féle répatorta-pohárkrém

Túrókrémes répatorta-kocka

www.streetkitchen.hu

Annyiféleképpen lehet variálni a trifle-öket, de szerintem ez a répatortás, krémsajtos, epres verzió magasan veri a többit. Tökéletes a húsvéti asztalra is.

Hozzávalók

8 - 10 adaghoz
A répatortához
250 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
2 tk
fahéj
1 tk
őrölt szerecsendió
1 db
tojás
250 g
reszelt répa
300 g
barna cukor
1 ek
10%-os ecet
1 tk
vaníliaaroma
100 g
dió
A krémhez
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
500 ml
tej
250 g
porcukor
230 g
krémsajt
Az összeállításhoz
500 g
friss eper
200 g
dió
185 g
vaj

Az epres répatorta-trifle első lépéseként a répatorta alapját készítjük el, elkeverjük a száraz összetevőket egy keverőtálban, egy másik keverőtálban pedig elkeverjük a tojást a reszelt répával, a barna cukorral és az ecettel. Apránként hozzáadagoljuk a száraz alapanyagokat, és alaposan elkeverjük. Végül hozzáadjuk a vaníliaaromát és az aprított diót. Egy 30 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a répatortánk masszáját, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Közben egy csomag vaníliás pudingporból, a tejből és 2 ek porcukorból pudingot főzünk a csomagon lévő utasítások alapján.

Egy nagy keverőtálban a vajat kihabosítjuk a maradék porcukorral, egy kézi habverő segítségével. Hozzáadjuk a krémsajtot és a vaníliapudingot is, és tovább keverjük, amíg egy sima krémet kapunk.

Az elkészült répatortát félrerakjuk kb. 60 percre, hogy kihűljön.

Felszeleteljük az epret és felaprítjuk a diót. Egy trifle-forma alját kirakjuk eperrel, majd egy adag vaníliás-krémsajtos krémet rakunk az eperrétegre. Erre elkezdjük rátépkedni a kihűlt répatortát, eperszeleteket és diót szórunk rá, majd ismét jöhet a krémből egy adag. Ezt ismételjük addig, amíg megtelik a formánk. Legfelső rétegként krém kerüljön rá, amit még megpakolunk eperszeletekkel és aprított dióval.

Berakjuk a hűtőbe kb. 4-5 órára, hogy összeálljon a trifle, majd fogyaszthatjuk is.

epres-repatorta-trifle
Epres répatorta-trifle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 35 perc
  • Hűtési idő: 5-6 óra

Még több répás desszert:

Kandírozott répás répatorta

Zé-féle répatorta-pohárkrém

Túrókrémes répatorta-kocka

Ha tetszett az Epres répatorta-trifle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept