Az epres répatorta-trifle első lépéseként a répatorta alapját készítjük el, elkeverjük a száraz összetevőket egy keverőtálban, egy másik keverőtálban pedig elkeverjük a tojást a reszelt répával, a barna cukorral és az ecettel. Apránként hozzáadagoljuk a száraz alapanyagokat, és alaposan elkeverjük. Végül hozzáadjuk a vaníliaaromát és az aprított diót. Egy 30 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a répatortánk masszáját, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Közben egy csomag vaníliás pudingporból, a tejből és 2 ek porcukorból pudingot főzünk a csomagon lévő utasítások alapján.
Egy nagy keverőtálban a vajat kihabosítjuk a maradék porcukorral, egy kézi habverő segítségével. Hozzáadjuk a krémsajtot és a vaníliapudingot is, és tovább keverjük, amíg egy sima krémet kapunk.
Az elkészült répatortát félrerakjuk kb. 60 percre, hogy kihűljön.
Felszeleteljük az epret és felaprítjuk a diót. Egy trifle-forma alját kirakjuk eperrel, majd egy adag vaníliás-krémsajtos krémet rakunk az eperrétegre. Erre elkezdjük rátépkedni a kihűlt répatortát, eperszeleteket és diót szórunk rá, majd ismét jöhet a krémből egy adag. Ezt ismételjük addig, amíg megtelik a formánk. Legfelső rétegként krém kerüljön rá, amit még megpakolunk eperszeletekkel és aprított dióval.
Berakjuk a hűtőbe kb. 4-5 órára, hogy összeálljon a trifle, majd fogyaszthatjuk is.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 35 perc
- Hűtési idő: 5-6 óra