Fantasztikus desszertek

Étcsokoládéschiliskalács

Étcsokoládés chilis kalács

Hozzávalók
A tésztához
250 g
liszt
1 db
tojás
1 db
narancs reszelt héja
0.5 mk
150 ml
tej
0.5 csomag
instant élesztő
A töltelékhez
100 g
étcsokoládé
30 g
porcukor
15 g
kakaópor
0.5 tk
fahéj
0.5 - 1 mk
morzsolt, szárított chili paprika, ízléstől és csípősségtől függően
Hozzávalók a lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
30 g
vaj
70 g
vaj

Elkészítés

Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral futtassuk fel, a lisztet morzsoljuk el a vajjal. A robotgépünk táljába tegyük bele a hozzávalókat úgy, hogy alulra kerüljön a só, utána a lisztes vaj, reszelt narancshéj, tojás, tej és végül az élesztő. Kezdjük el dagasztani, amíg el nem válik az edény falától, majd meleg helyen letakarva kelesszük 1 órán keresztül. A töltelékhez az étcsokit a vajjal vízgőz fölött olvasszuk össze, majd egy habverő segítségével adjuk hozzá a többi összetevőt és keverjük simára.

[caption id="" align="alignnone" width="1638"]
img_2932.JPG
Fotó: Puskás Nóri[/caption]

A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk vékonyra, kenjünk meg a töltelékünkkel és tekerjük fel úgy, ahogyan a bejglit szoktuk. Miután kész, középen vágjuk szét úgy, hogy a tetején maradjon egy összeérő kapocs. A két részt csavarjuk, majd a végén tapasszuk össze. Tegyük sütőpapírral bélelt kenyérformába, kelesszük a formában még 15 percig, kenjük le tejes tojássárgával és süssük 180 fokon 25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy tökéletesen megsült-e.

Tipp: A sütés elején egy kis gőz hozzáadásával még tökéletesebb eredményt érhettek el!

www.streetkitchen.hu

Egy igazán izgalmas és ütős kalács azoknak, akik imádják a chilit és a desszerteknél sem riadnak vissza tőle. Reggelihez, vagy a délutáni kávé mellé, garantáltan feldobja a napodat! 

Hozzávalók

1 db kalácshoz
A tésztához
250 g
liszt
1 db
tojás
1 db
narancs reszelt héja
0.5 mk
150 ml
tej
0.5 csomag
instant élesztő
A töltelékhez
100 g
étcsokoládé
30 g
porcukor
15 g
kakaópor
0.5 tk
fahéj
0.5 - 1 mk
morzsolt, szárított chili paprika, ízléstől és csípősségtől függően
Hozzávalók a lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
30 g
vaj
70 g
vaj

Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral futtassuk fel, a lisztet morzsoljuk el a vajjal. A robotgépünk táljába tegyük bele a hozzávalókat úgy, hogy alulra kerüljön a só, utána a lisztes vaj, reszelt narancshéj, tojás, tej és végül az élesztő. Kezdjük el dagasztani, amíg el nem válik az edény falától, majd meleg helyen letakarva kelesszük 1 órán keresztül. A töltelékhez az étcsokit a vajjal vízgőz fölött olvasszuk össze, majd egy habverő segítségével adjuk hozzá a többi összetevőt és keverjük simára.

[caption id="" align="alignnone" width="1638"]
img_2932.JPG
Fotó: Puskás Nóri[/caption]

A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk vékonyra, kenjünk meg a töltelékünkkel és tekerjük fel úgy, ahogyan a bejglit szoktuk. Miután kész, középen vágjuk szét úgy, hogy a tetején maradjon egy összeérő kapocs. A két részt csavarjuk, majd a végén tapasszuk össze. Tegyük sütőpapírral bélelt kenyérformába, kelesszük a formában még 15 percig, kenjük le tejes tojássárgával és süssük 180 fokon 25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy tökéletesen megsült-e.

Tipp: A sütés elején egy kis gőz hozzáadásával még tökéletesebb eredményt érhettek el!

Ha tetszett az Étcsokoládés chilis kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept